MedWatch

Analytiker: Partnerskabsaftaler en mulighed for Bavarian

De seneste fase 2-data på Bavarian Nordics cancervaccine CV-301 er ifølge analytiker Frank H. Andersen en god nyhed. En senere strategisk porteføljevurdering kan åbne op for partnerskabsaftaler.

Foto: Colourbox

Det er bestemt en god nyhed, som danske Bavarian Nordic har meldt ud onsdag vedrørende selskabets cancervaccine CV-301. Det er den korte melding fra Jyske Bank-analytikeren Frank H. Andersen, der tidligere over for MedWatch har forklaret, at han holder et ’vågent øje’ med midlet.

”CV-301 er undersøgt i forskellige cancer-indikationer, hvor indikationen brystkræft er én, hvor vi også har set gode data. Nu ser vi foreløbigt gode fase 2-data i forhold til tyktarmscancer, uden at de dog skriver helt præcist, hvor lang en forøget overlevelse der er tale om,” siger han nu til MedWatch og uddyber:

”CV-301 viser sig at have en additiv i forhold til overlevelsen, så det understøtter i hvert fald potentialet for de terapeutiske vacciner, som er den teknologi, Bavarian Nordic benytter sig af. Det ser ud til at virke i nogle forskellige cancerformer, og det ser ud til at have en positiv effekt i forhold til overlevelsen. Så det er en god nyhed, og for nærværende ser det godt ud, men vi skal stadigvæk huske, at de her elementer kan gentages i en række afgørende fase 3-studier, før man for alvor kan begynde at tro på, at det er på vej til markedet.”

Begrænsede ressourcer

I onsdagens meddelelse fra Bavarian Nordic melder adm. direktør Anders Hedegaard desuden ud, at man senere på året vil 'vurdere den samlede portefølje af behandlinger med CV-301 og præsentere en strategi for den videre udvikling heraf.'

”Hvis man havde uanede ressourcer, så kunne man give sig i kast med at gå videre i klinik med de forskellige indikationer, men det har Bavarian Nordic selvfølgelig ikke, selv om de er et likviditetsmæssigt velpolstret biotekselskab. Derfor er de nødt til at prioritere. Selskabet sagde også i forbindelse med Q1-regnskabet, at man ikke ville se, Bavarian Nordic lave en kapitaludvidelse for at finansiere eksempelvis CV-301,” forklarer Frank H. Andersen og tilføjer:

”Så der kommer en opdatering på, hvordan man ser den videre færd, og der kunne partnerskabsaftaler være en mulighed i forhold til den videre udvikling af de forskellige indikationer for CV-301. Men det må vi vente til senere på året for at høre mere om. Brystkræft-indikationen er den, de er længst fremme med, og nu kommer de altså med data på tyktarmscancer-indikationen, der også ser fornuftige ud.”

 Positive data fra Bavarian-kræftmiddel

 Han skal skaffe Bavarian godkendelserne

 Bavarian fremlægger "opmuntrende" data  

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier