MedWatch

Analytiker: Partnerskabsaftaler en mulighed for Bavarian

De seneste fase 2-data på Bavarian Nordics cancervaccine CV-301 er ifølge analytiker Frank H. Andersen en god nyhed. En senere strategisk porteføljevurdering kan åbne op for partnerskabsaftaler.

Foto: Colourbox

Det er bestemt en god nyhed, som danske Bavarian Nordic har meldt ud onsdag vedrørende selskabets cancervaccine CV-301. Det er den korte melding fra Jyske Bank-analytikeren Frank H. Andersen, der tidligere over for MedWatch har forklaret, at han holder et ’vågent øje’ med midlet.

”CV-301 er undersøgt i forskellige cancer-indikationer, hvor indikationen brystkræft er én, hvor vi også har set gode data. Nu ser vi foreløbigt gode fase 2-data i forhold til tyktarmscancer, uden at de dog skriver helt præcist, hvor lang en forøget overlevelse der er tale om,” siger han nu til MedWatch og uddyber:

”CV-301 viser sig at have en additiv i forhold til overlevelsen, så det understøtter i hvert fald potentialet for de terapeutiske vacciner, som er den teknologi, Bavarian Nordic benytter sig af. Det ser ud til at virke i nogle forskellige cancerformer, og det ser ud til at have en positiv effekt i forhold til overlevelsen. Så det er en god nyhed, og for nærværende ser det godt ud, men vi skal stadigvæk huske, at de her elementer kan gentages i en række afgørende fase 3-studier, før man for alvor kan begynde at tro på, at det er på vej til markedet.”

Begrænsede ressourcer

I onsdagens meddelelse fra Bavarian Nordic melder adm. direktør Anders Hedegaard desuden ud, at man senere på året vil 'vurdere den samlede portefølje af behandlinger med CV-301 og præsentere en strategi for den videre udvikling heraf.'

”Hvis man havde uanede ressourcer, så kunne man give sig i kast med at gå videre i klinik med de forskellige indikationer, men det har Bavarian Nordic selvfølgelig ikke, selv om de er et likviditetsmæssigt velpolstret biotekselskab. Derfor er de nødt til at prioritere. Selskabet sagde også i forbindelse med Q1-regnskabet, at man ikke ville se, Bavarian Nordic lave en kapitaludvidelse for at finansiere eksempelvis CV-301,” forklarer Frank H. Andersen og tilføjer:

”Så der kommer en opdatering på, hvordan man ser den videre færd, og der kunne partnerskabsaftaler være en mulighed i forhold til den videre udvikling af de forskellige indikationer for CV-301. Men det må vi vente til senere på året for at høre mere om. Brystkræft-indikationen er den, de er længst fremme med, og nu kommer de altså med data på tyktarmscancer-indikationen, der også ser fornuftige ud.”

 Positive data fra Bavarian-kræftmiddel

 Han skal skaffe Bavarian godkendelserne

 Bavarian fremlægger "opmuntrende" data  

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier