MedWatch

Medicinalselskab køber kontaktlinsefirma i milliardhandel

Det børsnoterede amerikanske medicinalselskab Valeant Pharmaceuticals køber medicoselskabet Bausch + Lomb for i alt 8,7 mia. dollar.

Foto: Colourbox

Betalingen består af 4,5 mia. dollar til en investorgruppe med kapitalfonden Warburg Pincus i spidsen, mens de 4,2 mia. dollar går til at betale Bausch + Lombs gæld. Bausch + Lomb fabrikerer blandt andet kontaktlinser, men gør sig også inden for udstyr til øjenkirurgi og medicin mod øjensygdomme.

Bausch + Lomb blev i 2007 købt af et konsortium anført af Warburg Pincus. Selskabet venter en omsætning på 3,3 mia. dollar i 2013 og en justeret driftsindtjening på cirka 720 mio. dollar.

Valeant regner med at lukke handlen i tredje kvartal.
 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier