Sydbank: Sanofis fokusskifte kan give tidsmæssig fordel

Sanofi kan vinde kostbar tid i forhold til konkurrerende Novo Nordisk ved at skifte fokus og speede udviklingen af kombinationsproduktet med Latus og Lyxumia op, mener analytiker.
Foto: HOUGAARD NIELS
Foto: HOUGAARD NIELS
Af Ritzau Finans

Novo Nordisks franske rival Sanofi kan hente en tidsmæssig fordel over for Novo Nordisk på grund af det fokusskifte, som selskabet berettede om i sit regnskab for første kvartal torsdag morgen.

Sanofi fortalte i regnskabet, at selskabet skifter fokus i forhold til udviklingen af et kombinationsprodukt af Lyxumia, der er udviklet sammen med danske Zealand Pharma, og Lantus, verdens bedst sælgende diabetespræparat.

I stedet for at fokusere på en såkaldt fix flex-pen, der tilbyder en fast dosis Lyxumia og en fleksibel dosis Lantus, vil Sanofi nu lægge energien i udviklingen af et kombinationsprodukt med de to præparater med en fast fordeling af Lyxumia og Lantus.

Interessant udvikling

Og det kan give det franske selskab en tidsmæssig fordel i forhold til Novo Nordisks tilsvarende produkt, Ideglira (ligelig kombination af Tresiba og Victoza), der er blevet forsinket på grund af FDA's krav om yderligere studier af Tresiba.

"Det er en meget interessant udvikling, for fix flex-pennen var egentlig udset som Sanofis bidrag til kombinationsprodukterne, og det lægges så i graven for at få en fastdosis-kombination, fordi man gerne vil have en tidsmæssig fordel. Sanofi vil formentlig være i stand til at sende det her produkt på det amerikanske marked lige så hurtigt som Novo Nordisk får Ideglira ud - måske endda lidt hurtigere," siger Søren Løntoft Hansen, Novo-analytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Står over for et patentudløb

Fokusskiftet kan dog også hænge sammen med, at Lantus, der solgte for svimlende 1,34 mia. euro i første kvartal, løber af patent i 2014, vurderer analytikeren. Derfor kan Sanofi nemlig spekulere i at kunne lancere det nye produkt så hurtigt som muligt efter patentudløbet.

Med ændringen, der altså kan give en tidsmæssig fordel, giver Sanofi til gengæld også køb på en produktmæssig fordel, vurderer Søren Løntoft Hansen.

"Man lægger et egentlig bedre produkt i baggrunden, er jeg overbevist om. En fix flex-pen ville være et bedre produkt end den fastdosis-kombinationen, fordi Victoza, efter min vurdering, er et bedre produkt end Lyxumia og derfor vil fungere bedre i en fastdosis-kombination," siger analytikeren og uddyber:

"Men det er selvfølgelig en nøje afvejning af, at Ideglira er forsinket på det amerikanske marked, der er meget vigtigt.

Sanofis kombinationsprodukt med fast dosis af Lyxumia og Lantus er på fase 2-stadiet netop nu. Det hører dog også med til historien, at Sanofi så sent som i februar udsatte sine fase 3-studier med fix flex-pennen på grund af tekniske vanskeligheder med at få udviklet pennen.

 Sanofi fremskynder kombi-middel 

 Sanofis overskud lavere end ventet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også