MedWatch

Mercks salg af diabetespille på retur

Den amerikanske medicinalkæmpe Merck nedjusterer sine helårsforventninger betragteligt, hvilket skyldes en faldende omsætning af især diabetespillen Januvia.

Foto: PEDERSEN RUNE

Medicinalselskabet Merck sænker sine forventninger til årets resultat betydeligt. Selskabet venter nu en justeret indtjening pr. aktie på 3,45 til 3,55 dollar i 2013, hvor selskabet tidligere imødeså et overskud på 3,60-3,70 dollar pr. aktie.

Analytikerne ventede ifølge Bloomberg en justeret indtjening pr. aktie på 3,63 dollar fra selskabet.

Baggrunden for nedjusteringen er blandt andet, at Merck venter et omsætningsfald på årsbasis på 3-4 pct.

Overskuddet i første kvartal overgik ellers markedets forventninger. Ifølge Bloombergs prognose var der ventet et overskud på 79 cent pr. aktie, justeret, mens Merck faktisk leverede 85 cent pr. aktie. Samtidig har selskabet øget sit aktietilbagekøbsprogram med 15 mia. dollar.

Mercks storsælgende diabetespille Januvia oplevede en sjælden nedtur i salget i første kvartal.

Omsætningen faldt 4 pct. i dollar og 1 pct. i lokal valuta til 884 mio. dollar. Også opgjort inklusive salget af Janumet, der kombinerer Januvia med diabetespillen Metformin, bakkede salget med 1 pct. i dollar til 1,3 mia. dollar.

Faldet afspejler ifølge Merck en tilbagegang i salget i USA på 5 pct. som følge af, at nogle kunder har nedbragt deres lagre.

Mercks diabetespille tilhører klassen af DPP-4-hæmmere, der henvender sig til nogle af de samme diabetespatienter, som Novo Nordisk går efter at få fat i med sin injektionsbehandling Victoza.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier