MedWatch

Gigants kræftmiddel opnår breakthrough-status

En lægemiddelskandidat fra verdens største medicinalkoncern får breakthrough-status til behandling af brystkræft af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Foto: Colourbox

Den amerikanske life science-gigant Pfizers eksperimentelle lægemiddel palbociclib – en såkaldt oral, CDK-hæmmer – har opnået den eftertragtede breakthrough-status fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, som behandling af brystkræft. Det skriver Pfizer i en pressemeddelelse.

Siden sommeren 2012 har de amerikanske myndigheder haft mulighed for at give den særlige status til eksperimentelle lægemidler, som kan forbedre behandlingen af livstruende sygdomme markant i forhold til eksisterende midler, for at fremskynde udviklingen og godkendelsesprocessen. Det betyder bl.a., at et lægemiddel kan godkendes allerede efter den første kliniske testfase.

Pfizer fik dog tildelt den eftertragtede status på baggrund af foreløbige fase 2-data af midlets virkning på brystkræftpatienter i kombination med midlet letrozole, og man har allerede påbegyndt de første fase 3-forsøg med den samme patient population.

Pfizer i milliardaftale om nanomedicin

Pfizer stopper udvikling af hepatitis C-medicin

 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier