MedWatch

Pfizer stopper udvikling af hepatitis C-medicin

Medicinalvirksomheden Pfizer vil ikke gå videre med udviklingen af et lægemiddel mod hepatitis C, som i de senere år har mistet terræn i forhold til konkurrenterne.

Foto: Pfizer/PR

Den amerikanske medicinalgigant Pfizer har stoppet udviklingen af et lægemiddel mod leversygdommen, hepatitis C. Det skriver Fox Business.

Dermed melder man sig ud af et af de mest stormombruste og højtprofilerede lægemiddelskapløb i de senere år, hvor lægemiddelskandidater fra Gilead Sciences og AbbVie længe har set ud til at skulle kæmpe om førertrøjen.

Beslutningen om at stoppe udviklingen af lægemiddelskandidaten PF-00868554, også kendt som filibuvir, beror udelukkende på strategiske overvejelser, afslører en talsperson fra Pfizer over for nyhedskilden og tilføjer, at beslutningen ikke har noget at gøre med sikkerhedsmæssige problemer.

Pfizers skrinlagte medicin var tidligere på lige fod med andre lignende midler, men har i de senere år haltet noget efter, og de færreste analytikere forventede sig derfor det helt store af midlet. Derfor forventes beslutningen heller ikke at være noget hårdt slag for selskabet, skriver Fox Business.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier