MedWatch

Gigant køber nichemedicin for trecifret millionbeløb

En af verdens største medicinalselskaber har brugt et trecifret millionbeløb på at indlicensere et orphan drug fra et amerikansk biotekselskab.

Foto: Pfizer/PR

Mens Pfizer havde travlt med at sælge licensen til et migrænemiddel til opstartsfirmaet Labrys var et andet af selskabets hold i gang at erhverve en ny licens til behandling af den sjældne sygdom spinal muskelatrofi.

Pfizer har købt licensen fra det Massachusetts-baserede medicinalselskab Repligen, som meddeler at selskabet modtog 5 mio. dollars i up-front betaling, samt 65 mio. dollars i lovede milepælsbetalinger såfremt lægemidlet bliver succesfuldt udviklet.

Pfizer overtager udviklingen af lægemidlet, når Repligen afslutter fase 1-studierne indenfor de næste par måneder, skriver FierceBiotech.

Ny skræddersyet kræftbehandling til danske patienter

Pfizer kan hente milliarder fra børsen 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier