MedWatch

Schweizere køber rettigheder til Sanofi-midler

Et schweizisk medicinalselskab køber de amerikanske rettigheder til en række lægemidler fra den franske storkoncern Sanofi.

Foto: Jyllands-Posten

Novo Nordisks franske rivaler på diabetesmarkedet, Sanofi, sælger nu ud af forretningen.

Koncernen har indgået en aftale med den schweiziske medicinalvirksomhed Covis Pharma om et salg af de amerikanske rettigheder til en række af franskmændenes produkter. Det skriver avisen Saracemto Bee.

Det drejer sig om lægemidlerne Nilandron, Plaquenil, Rilutek, Uroxatral og Kayexalate, som Covis Pharma nu får de fulde rettigheder til at sælge og distribuere i USA. Sanofi beholder sine nuværende rettigheder til at sælge produkterne på andre markeder.

Ifølge aftalen vil Sanofi fortsat fremstille og levere lægemidlerne til Covis Pharma, mens Covis vil sælge produkterne gennem sin amerikanske distributør. Virksomheden leverer også kopimedicin til det amerikanske marked gennem en anden distributør, Rising Pharmaceuticals, skriver Sacramento Bee. Yderligere detaljer fra den nye aftale er ikke blevet offentliggjort.

De fem lægemidler, som Covis har købt rettigheder til, solgte samlet for omkring 660 mio. kroner på det amerikanske marked i 2012, skriver avisen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier