MedWatch

Europæiske sundhedsmyndigheder undersøger GLP-1

De europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, melder nu officielt ud, at undersøger GLP-1 analoger.

De europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, undersøger for nuværende de såkaldte GLP-1 analoger, der tæller Novo Nordisks Liraglutid, for cancer i bugspytkirtlen. Det skriver EMA i en pressemeddelelse.

Det understreges, at der ikke er nogen konklusioner af undersøgelsen endnu.

Undersøgelsen er iværksat på baggrund af andre undersøgelser fra uafhængige forskere omkring betændelse og mulige celleforandringer i bugspytkirtlen ved brug af GLP-1'ere. Undersøgelserne er dog foretaget blandt meget få patienter.

"EMA har endnu ikke nået til en konklusion af undersøgelsen. Der er for nuværende ingen ændringer i anbefalingerne i forhold til brug af GLP-1 analoger, og der er ingen grund til at stoppe med at tage medicinen. Læger bør fortsætte med at udskrive medicinen, skriver EMA.

Det understreges, at effekterne i bugspytkirtlen allerede ved godkendelsen af lægemidlerne blev undersøgt, og at der allerede der i sjældne tilfælde opstod problemer.

Novo: EU vil også undersøge diabetesbivirkninger 

Novo Nordisk: Nyt studie er meget lille 

FDA gransker studier af bivirkninger ved diabetesmedicin

 

Læs pressemeddelelse her

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier