MedWatch

Europæiske sundhedsmyndigheder undersøger GLP-1

De europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, melder nu officielt ud, at undersøger GLP-1 analoger.

De europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, undersøger for nuværende de såkaldte GLP-1 analoger, der tæller Novo Nordisks Liraglutid, for cancer i bugspytkirtlen. Det skriver EMA i en pressemeddelelse.

Det understreges, at der ikke er nogen konklusioner af undersøgelsen endnu.

Undersøgelsen er iværksat på baggrund af andre undersøgelser fra uafhængige forskere omkring betændelse og mulige celleforandringer i bugspytkirtlen ved brug af GLP-1'ere. Undersøgelserne er dog foretaget blandt meget få patienter.

"EMA har endnu ikke nået til en konklusion af undersøgelsen. Der er for nuværende ingen ændringer i anbefalingerne i forhold til brug af GLP-1 analoger, og der er ingen grund til at stoppe med at tage medicinen. Læger bør fortsætte med at udskrive medicinen, skriver EMA.

Det understreges, at effekterne i bugspytkirtlen allerede ved godkendelsen af lægemidlerne blev undersøgt, og at der allerede der i sjældne tilfælde opstod problemer.

Novo: EU vil også undersøge diabetesbivirkninger 

Novo Nordisk: Nyt studie er meget lille 

FDA gransker studier af bivirkninger ved diabetesmedicin

 

Læs pressemeddelelse her

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier