MedWatch

Novo Nordisk: Nyt studie er meget lille

Et nyt studie, som sammenkæder betændelse i bugspytkirtlen med brugen af en bestemt type diabetes-midler, er offentliggjort. Producenterne bag de to medicin-brands, der er brug i undersøgelsen, afviser dog. Det samme gør Novo Nordisk, der opererer på samme område med Victoza.

Foto: Jacob Ehrbahn / Jyllands-Posten

Giver brugen af en bestemt type diabetesmidler kaldet inkretinlægemidler eller GLP-1 analoger øget risiko for betændelse i bugspytkirtlen og celleforandringer, der kan være et forstadie til kræft?

Det spørgsmål er et af de helt store emner i diabetesverdenen for tiden, efter både de amerikanske og europæiske sundhedsmyndigheder i sidste uge meldte ud, at man ville se nærmere på et studie, der viser en sammenhæng mellem midlerne, som også Novo Nordisk producerer med sin Victoza, og de føromtalte bivirkninger.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier