MedWatch

Novo: EU vil også undersøge diabetesbivirkninger

Sundhedsmyndighederne i EU går i de amerikanske myndigheders fodspor og vil også se nærmere på et studie, der viser forøget risiko for betændelse i bugspytkirtlen ved behandling med en bestemt type diabetesmedicin.

Foto: Novo Nordisk/PR

Torsdag meddelte den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA, at den undersøger fundene fra et studie af bivirkningerne ved diabetesmedicin af samme type som Novo Nordisks Victoza nærmere. Nu vil også det europæiske lægemiddelagentur EMA tage sagen op. Det skriver Berlingske Business.

Det endnu ikke offentliggjorte studie, som har fået FDA til at undersøge bivirkningerne nærmere, undersøger vævsprøver fra bugspytkirtler fra mennesker, der er døde af ukendte årsager, men som forud for døden har modtaget behandling for type 2-diabetes med et såkaldt inkretin-lægemiddel.

Inkretinmidler omfatter en række diabetesmidler såsom Victoza fra Novo Nordisk samt Januvia fra Merck. Ifølge FDA har forskerne gjort fund, der antyder, at behandling med inkretinmidler giver øget risiko for betændelse i bugspytkirtlen samt forstadier til kræft.

EMA har endnu ikke ændret sine anbefalinger om brugen aflægemidlerne, men EMA forsikrer i en mail til Berlingske om, at lægemiddelagenturet tager undersøgelsens resultater alvorligt.

 FDA gransker studier af bivirkninger ved diabetesmedicin

 Sydbank ser ingen Novo-problemer i FDA-undersøgelse

 Nordea: Victoza-resultater inden for kort tid 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier