Novo beviser 6 pct. vægttab med Victoza

Novo Nordisk har offentliggjort resultaterne af selskabets kliniske studier med Victoza som fedmemiddel
Foto: colourbox
Foto: colourbox
Ritzau Finans

Novo Nordisk har fremlagt de første testresultater fra det såkaldte Scale Diabetes-studie af Victoza, hvor 846 overvægtige eller svært overvægtige type 2-diabetikere er blevet behandlet med Liraglutid (Victoza, red.) for at forsøge at opnå vægttab.

Ifølge Novo Nordisk havde deltagerne, som i gennemsnit vejede 106 kg. ved indgangen af studiet, oplevet vægttab på 6 pct. ved behandling med 3 mg Victoza over 56 uger, mens patienterne behandlet med 1,8 mg-doser havde oplevet vægttab´på 5 pct. i samme periode.

Til sammenligning havde patienterne i placebo-gruppen - det vil sige uden behandling med Victoza - oplevet 2 pct. vægttab over de 56 uger, fortæller Novo Nordisk, der desuden bemærker, at studiet opfyldte alle tre primære endepunkter.

I opfølgningsperioden på studiet, der varede 12 uger, oplevede patienterne, der havde været behandlet med Victoza en "beskeden" vægtøgning, skriver Novo Nordisk.

"Vi er glade for resultatet af dette studie og ser frem til at få resultaterne fra de to sidste studier i Scale-programmet. Dette Scale-studie viser, at det er muligt for patienter med type 2-diabetes at opnå både klinisk signifikant vægttab og god blodsukkerregulering med en og samme behandling. Vægtregulering er ofte en større udfordring for denne patientgruppe, og der er behov for nye og effektive behandlingsmuligheder," siger Mads Krogsgaard Thomsen, forskningsdirektør hos Novo Nordisk, i meddelelsen.

Næste trin i Scale-programmet er det såkaldte Obesity and Pre-Diabetes, hvor 3731 overvægtige deltagere uden diabetes undersøges med behandling af Liraglutid - over den samme periode som i Scale Diabetes.

Sidste trin er det såkaldte Sleep apnoea, hvor 340 overvægtige patienter med moderat eller svær obstruktiv søvnapnø (vejrtrækningsproblemer under søvn, red.) skal undersøges.

Novo Nordisk regner med at afslutte de to resterende studier medio 2013, fremgår det af meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også