MedWatch

Storbank: Markedet undervurderer Novos svagheder

Den danske diabetesgigant sakker bagud i forhold til konkurrenterne og det faktum er undervurderet af investorerne, mener amerikansk storbank.

Novo Nordisk taber - i højere grad end investorerne er klar over - terræn til konkurrenterne på de globale markeder for diabetesmedicin. Det vurderer amerikanske JPMorgan i et analysenotat mandag, hvor anbefalingen af Novo sænkes til "undervægt" fra tidligere "neutral", skriver Bloomberg News.

JPMorgan hæfter sig blandt ved de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA's, krav om yderligere studier vedrørende hjerte kar-risici af det langtidsvirkende diabetespræparat Tresiba, før en eventuel markedsgodkendelse kan komme på tale, mens der samtidig også ses et begrænset, kommercielt løft fra brugen af GLP-1-analogen Victoza mod fedme.

"Begge disse faktorer ser ud til at være undervurderet af markedet. Faktisk tyder de seneste kursstigninger på, at investorerne forbliver i fornægtelse af, at Novos grundlæggende position er forværret," skriver JPMorgan i notatet ifølge Bloomberg News.

JPMorgan fastholder samtidig kursmålet 800 kr. for Novo Nordisk-aktien, der falder med 2,2 pct. til 977 kr. mandag middag.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier