MedWatch

Storbank: Markedet undervurderer Novos svagheder

Den danske diabetesgigant sakker bagud i forhold til konkurrenterne og det faktum er undervurderet af investorerne, mener amerikansk storbank.

Novo Nordisk taber - i højere grad end investorerne er klar over - terræn til konkurrenterne på de globale markeder for diabetesmedicin. Det vurderer amerikanske JPMorgan i et analysenotat mandag, hvor anbefalingen af Novo sænkes til "undervægt" fra tidligere "neutral", skriver Bloomberg News.

JPMorgan hæfter sig blandt ved de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA's, krav om yderligere studier vedrørende hjerte kar-risici af det langtidsvirkende diabetespræparat Tresiba, før en eventuel markedsgodkendelse kan komme på tale, mens der samtidig også ses et begrænset, kommercielt løft fra brugen af GLP-1-analogen Victoza mod fedme.

"Begge disse faktorer ser ud til at være undervurderet af markedet. Faktisk tyder de seneste kursstigninger på, at investorerne forbliver i fornægtelse af, at Novos grundlæggende position er forværret," skriver JPMorgan i notatet ifølge Bloomberg News.

JPMorgan fastholder samtidig kursmålet 800 kr. for Novo Nordisk-aktien, der falder med 2,2 pct. til 977 kr. mandag middag.

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier