MedWatch

Kliniske forsøg stoppes efter teenagerdødsfald

Alle kliniske studier med et lægemiddel fra en større amerikansk medicinalvirksomhed er blevet sat i bero, efter at en 14-årig patient, som tog del i et studie med medicinen, er omkommet.

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, annoncerede tirsdag, at man har sat alle pædiatriske kliniske forsøg med Amgens lægemiddel Sensipar i bero, da en 14-årig patient, som tog del i et studie, er død. Det skriver Reuters.

Lægemidlet er til behandling af personer med forhøjede koncentrationer af calcium i blodet – en tilstand som kan føre til alvorlige sundhedsproblemer - og det er allerede godkendt til behandling af voksne patienter.

Amgen var i gang med at teste effekten og sikkerheden af midlet i patienter, som er yngre end 18 år, men alle studierne er altså nu sat i bero.

Ifølge Reuters skriver FDA, at man nu vil undersøge de nærmere omstændigheder omkring dødsfaldet, men endnu ikke ved om det er brugen af Amgens lægemiddel, der ligger til grund.

”Amgen arbejder på højtryk for at få klarhed over omstændighederne omkring, hvad der er sket. Undersøgelsen er stadig i gang og bliver færdiggjort hurtigst muligt,” skriver virksomheden ifølge nyhedsbureauet i en officiel meddelelse.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier