MedWatch

Amgen dropper middel mod knoglebrud

Den amerikanske virksomhed Amgen vil ikke gå videre i fase 3 forsøg med en lægemiddelskandidat til behandling af knoglebrud, som udvikles i samarbejde med et belgisk selskab. Man vil dog fortsat undersøge det mod en anden indikation.

Foto: Colourbox

Amgen og virksomhedens belgiske partner, UCB, vil ikke gå videre med fase 3 studier af lægemiddelskandidaten CDP7851/AMG785. Det fremgår af en pressemeddelelse fra det belgiske firma.

Kandidaten er blevet undersøgt i fase 2 studier som behandling til at fremskynde heling af knoglebrud, men efter at have evalueret data fra disse studier, har man besluttet ikke at fortsætte i fase 3.

Virksomheden påpeger, at der ikke ligger sikkerhedsmæssige problemer bag beslutningen om at droppe studierne, og siger, at sikkerhedsprofilen fra studiet var fuldt ud i tråd med tidligere studier med midlet som behandling af knogleskørhed hos kvinde efter overgangsalderen (postmenopausal osteoporose).

Man vil fortsætte den kliniske udvikling af lægemiddelskandidaten mod denne indikation, forklarer Dr. Iris Loew-Friedrich, CMO for UCB, og kalder projektet for et af de mest innovative pipeline programmer i selskabets portefølje.

”Vi er meget begejstrede for fase 3 programmet i PMO (postmenopausal osteoporose, red.), der fortsætter som planlagt og burde levere de første resultater i slutningen af 2015. Sikkerhedsmæssige og andre data, der er indhentet indtil nu, indikerer et potentielt skift i behandlingsparadigmer i postmenopausal osteoporose,” tilføjer hun.

Selskabet meddeler, at man vil præsentere udførlige data fra det netop overståede fase 2 program på en konference på et senere tidspunkt. Beslutningen om ikke at fortsætte i fase 3 vil ikke påvirke UCBs regnskab.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier