MedWatch

Fedmemedicin skuffer på ny

Et kendt fedmemiddel, som netop er blevet afvist af de europæiske sundhedsmyndigheder, præsenterer skuffende salgstal efter det første kvartal på det amerikanske marked. Selskabet bag må samtidig se sin aktie falde markant.

Foto: Colourbox

I fredags kom det frem, at den amerikanske medicinalvirksomhed Vivus for anden gang havde fået sit lovende nye lægemiddel, Qsymia, til behandling af fedme afvist af de europæiske sundhedsmyndigheder.

Qsymia blev ellers allerede tilbage i september sidste år godkendt til det amerikanske marked, men heller ikke her er det lutter lagkage for lægemidlet.

I Vivus’ netop offentliggjorte regnskab for fjerde kvartal 2012 fremgår det nemlig, at nettosalget af fedmemedicinen lå på 2 mio. dollar i løbet af de tre måneder, og det er hele 1,1 mio. dollar mindre end de gennemsnitlige salgsestimater fra Wall Street analytikere. Det skriver BioCentury Extra.

De skriver også, at Vivus har forklaret de lave salgstal med de store udfordringer, der har været i forbindelse med lanceringen af midlet i USA.

Begrænset distribution og tilskud

Selskabet forklarer bl.a., at et begrænset distributionsprogram, som gør at medicinen kun kan distribueres gennem certificerede apoteker, og at store omkostninger, da patienter kun i begrænset omfang kan opnå tilskud til medicinen, ligger til grund for Qsymias startvanskeligheder.

Vivus siger dog, at man forventer at høre fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, senest i april angående en ændring af distributionsaftalen, så også udvalgte detail-apoteker kan få lov at forhandle midlet.

Herudover fører man samtaler med betalere og forsikringsselskaber angående forbedrede tilskudsmuligheder til Qsymia.

Vivus’ aktie faldt med 12 pct. til 10,89 dollar på børsen i New York efter regnskabet blev offentliggjort, oplyser BioCentury Extra.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier