MedWatch

Hedegaard: Dialogen om ny vaccineordre går fornuftigt

De amerikanske sundhedsmyndigheder har endnu ikke placeret den forventede nye koppevaccineordre hos Bavarian Nordic, men direktør Anders Hedegaard er dog overbevist om, at den kommer i år.

Foto: PR, Bavarian Nordic

Bavarian Nordic driver stadigvæk sin forretning i tillid til, at de amerikanske sundhedsmyndigheder vil lægge en ny koppevaccineordre hos virksomheden. Ordren har været et stykke tid undervejs, men det er tilsyneladende alene et spørgsmål om at væbne sig med tålmodighed.

"Vi forventer, at ordren kommer i år. Vi er i en dialog, som forløber fornuftigt, og vi så selvfølgelig gerne, at ordren snart kom, så vi kunne komme med den udmelding og kunne blive fri for at tage den slags diskussioner. For de har jo en snert af: Åh er det noget galt? Men det er der altså ikke. Tingene forløber ganske fornuftigt," siger adm. direktør Anders Hedegaard til Ritzau Finans.

De amerikanske sundhedsmyndigheder har en option på levering af 60 mio. doser koppevaccine, men Anders Hedegaard har ved tidligere lejligheder klart signaleret, at han ikke venter en ny ordre i den størrelsesordenen.

Rimeligt trygge

Den oprindelige ordre på 20 mio. doser, vil Bavarian kunne sætte punktum for i år. I 2010 blev der leveret 2 mio. doser, i 2011 nåede Bavarian op på 4 mio. doser, og i 2012 ventes levering af mere end 8 mio. doser. Den resterende del af kontrakten udgør under et års produktion på fabrikken i Kvistgård, men Anders Hedegaard ønsker at ikke at sætte en deadline for, hvornår den nye ordre senest må komme i hus for at undgå konsekvenser.

"Vi er rimeligt trygge, så jeg har ikke den dato, du beder om," siger Anders Hedegaard.

De amerikanske myndigheder udvidede i løbet af 2012 to gange kontrakten med Bavarian Nordic med sammenlagt 37 mio. dollar. Heraf skal 32 mio. dollar gå til fase 3 studier med vaccinen, mens 5 mio. dollar skal finansiere et forsøg, der skal undersøge langtidsopbevaring af frossen råvaccine. Amerikanerne investerer også 100 mio. dollar i, at Bavarian Nordic kan have en frysetørret version klar formentlig i 2016.

 Danske Bank barberer Bavarian-kursmål 

 Bavarian får ny cancerdirektør

 Hedegaard: Tiden inde til direktørskifte

 Hedegaard: ”Det handler om kvalitet, speed og penge”

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier