MedWatch

Novo-konkurrent for retten i USA

Producenten af verdens engang bedst sælgende diabetesmiddel står nu over for sin første retssag med udgangspunkt i selv samme middel.

Foto: Colourbox

Amerikanske Jack Cooper er diabetiker. Han tog gennem to år diabetesmidlet Actos. Og nu hævder han, at japanske Takeda, der står bag midlet, ikke informerede tilstrækkeligt om, at medicinen kunne forårsage blærekræft.

Jacko Cooper blev diagnosticeret med blærekræft i november 2011, og han har lagt sag an mod Asiens største medicinalselskab.

Jury-udvælgelsen begynder ifølge Bloomberg i dag ved en domstol i Los Angeles.

Blockbuster i tusindvis af retssager

Retssagen kommer en måned, efter at Takeda fik FDA's godkendelse af Nesina, en ny diabetesmedicin der skal erstatte Actos, som mistede patentbeskyttelse sidste år.

Actos var engang verdens bedst sælgende diabetesmiddel. Salget toppede i regnskabsåret, der sluttede i marts 2011, med 4,5 mia. dollar og tegnede sig for 27 procent af selskabets omsætning på det tidspunkt.

Takeda står over for i alt mere end 3.000 retssager i USA med samme udgangspunkt som Cooper-sagen.

 FDA godkender diabeteskopier

 Takeda skærer kraftigt i danske stillinger

 Tre nye diabetesmidler godkendt i USA

 Japansk gigant køber amerikansk biotek

 Takeda opkøber amerikansk vaccinevirksomhed 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier