MedWatch

Novo-konkurrent for retten i USA

Producenten af verdens engang bedst sælgende diabetesmiddel står nu over for sin første retssag med udgangspunkt i selv samme middel.

Foto: Colourbox

Amerikanske Jack Cooper er diabetiker. Han tog gennem to år diabetesmidlet Actos. Og nu hævder han, at japanske Takeda, der står bag midlet, ikke informerede tilstrækkeligt om, at medicinen kunne forårsage blærekræft.

Jacko Cooper blev diagnosticeret med blærekræft i november 2011, og han har lagt sag an mod Asiens største medicinalselskab.

Jury-udvælgelsen begynder ifølge Bloomberg i dag ved en domstol i Los Angeles.

Blockbuster i tusindvis af retssager

Retssagen kommer en måned, efter at Takeda fik FDA's godkendelse af Nesina, en ny diabetesmedicin der skal erstatte Actos, som mistede patentbeskyttelse sidste år.

Actos var engang verdens bedst sælgende diabetesmiddel. Salget toppede i regnskabsåret, der sluttede i marts 2011, med 4,5 mia. dollar og tegnede sig for 27 procent af selskabets omsætning på det tidspunkt.

Takeda står over for i alt mere end 3.000 retssager i USA med samme udgangspunkt som Cooper-sagen.

 FDA godkender diabeteskopier

 Takeda skærer kraftigt i danske stillinger

 Tre nye diabetesmidler godkendt i USA

 Japansk gigant køber amerikansk biotek

 Takeda opkøber amerikansk vaccinevirksomhed 

Mere fra MedWatch

Evaxion sparer stort millionbeløb til klinisk forsøg gennem MSD-partnerskab

Efter Evaxion har indgået en samarbejdsaftale med amerikanske MSD, som stiller sit blockbuster-middel Keytruda frit til rådighed i et fase 2b-forsøg, står det danske biotekselskab til at spare i omegnen af 50 mio. kr. uden at skulle afgive nogen kommercielle rettigheder til en mulig kombinationsbehandling.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier