MedWatch

FDA godkender diabeteskopier

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt generiske varianter af to diabeteslægemidler fra Japanske Takeda.

Medicinalvirksomheden Aurobindo Pharma meddeler, at man har modtaget endelig godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, for medicinen Pioglitazone. Det skriver RTTNews.

Lægemidlet, som er i pilleform og bliver tilgængelig i doser af 15, 30 og 45 mg., er allerede klar til at blive lanceret på det amerikanske marked, skriver RTTNews.

Pioglitazone er en såkaldt generisk variant af lægemidlerne Actos og Actoplus Met, som udvikles af det japanske medicinalselskab Takeda, og bruges til at kontrollere blodsukkerniveauet for patienter med type 2 diabetes.

RTTNews skriver, at den samlede markedsstørrelse for de to produkter er 2,8 mia. dollar.

For nyligt har et asiastisk selskab meddelt, at man vil forsøge at skabe biosimilære udgaver af en række insuliner heriblandt et Novo Nordisk-middel. Det skal ske i samarbejde med kopigiganten Mylan.

Læs mere: Asiatiske selskaber vil levere Novo-kopier

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier