MedWatch

FDA godkender diabeteskopier

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt generiske varianter af to diabeteslægemidler fra Japanske Takeda.

Medicinalvirksomheden Aurobindo Pharma meddeler, at man har modtaget endelig godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, for medicinen Pioglitazone. Det skriver RTTNews.

Lægemidlet, som er i pilleform og bliver tilgængelig i doser af 15, 30 og 45 mg., er allerede klar til at blive lanceret på det amerikanske marked, skriver RTTNews.

Pioglitazone er en såkaldt generisk variant af lægemidlerne Actos og Actoplus Met, som udvikles af det japanske medicinalselskab Takeda, og bruges til at kontrollere blodsukkerniveauet for patienter med type 2 diabetes.

RTTNews skriver, at den samlede markedsstørrelse for de to produkter er 2,8 mia. dollar.

For nyligt har et asiastisk selskab meddelt, at man vil forsøge at skabe biosimilære udgaver af en række insuliner heriblandt et Novo Nordisk-middel. Det skal ske i samarbejde med kopigiganten Mylan.

Læs mere: Asiatiske selskaber vil levere Novo-kopier

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier