Japansk gigant køber amerikansk biotek

En japansk Lundbeck-partner opkøber den amerikanske biotekvirksomhed Envoy Therapeutics, som man investerede i allerede i 2009. Årsagen skal findes i en innovativ teknologi.

Takeda og Envoy Pharmaceuticals meddeler i dag, at japanernes amerikanske datterselskab Takeda American Holdings opkøber Envoy. Det skriver Herald Online.

Takeda American Holdings opkøber 100 pct. af egenkapitalen i Envoy til et samlet beløb på op til 140 mio. dollar i up-front og milepælsbetalinger. Og det forventes, at handelen bliver færdiggjort i løbet af de næste par dage.

Med opkøbet af biotekvirksomheden kommer Takeda til at råde over Envoys unikke bacTRAP-teknologi, som kombinerer innovativ genteknologi med molekylær biologi til at udtrække proteinproducerende komponenter fra bestemte celler.

Stort potentiale

Teknologien er især brugbar i hjernen, hvor der findes mange hundrede celletyper, som kan bruges i terapiområder udenfor centralnervesystemer.

Takeda har været involveret i Envoy siden 2009, hvor virksomhedens venture-arm investerede i biotekfirmaet.

”Siden vores investering i 2009 har det stået klart for os, at Envoys videnskabelige ekspertise kombineret med deres vision for brugen af bacTRAP-teknologien udviser stort potentiale i forhold til at skabe og udforske højst innovative mål indenfor en række terapiområder,” siger Paul Chapman, som er leder af afdelingen for medicinsk forskning i Takeda, ifølge hjemmesiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også