MedWatch

Japansk gigant køber amerikansk biotek

En japansk Lundbeck-partner opkøber den amerikanske biotekvirksomhed Envoy Therapeutics, som man investerede i allerede i 2009. Årsagen skal findes i en innovativ teknologi.

Takeda og Envoy Pharmaceuticals meddeler i dag, at japanernes amerikanske datterselskab Takeda American Holdings opkøber Envoy. Det skriver Herald Online.

Takeda American Holdings opkøber 100 pct. af egenkapitalen i Envoy til et samlet beløb på op til 140 mio. dollar i up-front og milepælsbetalinger. Og det forventes, at handelen bliver færdiggjort i løbet af de næste par dage.

Med opkøbet af biotekvirksomheden kommer Takeda til at råde over Envoys unikke bacTRAP-teknologi, som kombinerer innovativ genteknologi med molekylær biologi til at udtrække proteinproducerende komponenter fra bestemte celler.

Stort potentiale

Teknologien er især brugbar i hjernen, hvor der findes mange hundrede celletyper, som kan bruges i terapiområder udenfor centralnervesystemer.

Takeda har været involveret i Envoy siden 2009, hvor virksomhedens venture-arm investerede i biotekfirmaet.

”Siden vores investering i 2009 har det stået klart for os, at Envoys videnskabelige ekspertise kombineret med deres vision for brugen af bacTRAP-teknologien udviser stort potentiale i forhold til at skabe og udforske højst innovative mål indenfor en række terapiområder,” siger Paul Chapman, som er leder af afdelingen for medicinsk forskning i Takeda, ifølge hjemmesiden.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier