MedWatch

Japansk gigant køber amerikansk biotek

En japansk Lundbeck-partner opkøber den amerikanske biotekvirksomhed Envoy Therapeutics, som man investerede i allerede i 2009. Årsagen skal findes i en innovativ teknologi.

Takeda og Envoy Pharmaceuticals meddeler i dag, at japanernes amerikanske datterselskab Takeda American Holdings opkøber Envoy. Det skriver Herald Online.

Takeda American Holdings opkøber 100 pct. af egenkapitalen i Envoy til et samlet beløb på op til 140 mio. dollar i up-front og milepælsbetalinger. Og det forventes, at handelen bliver færdiggjort i løbet af de næste par dage.

Med opkøbet af biotekvirksomheden kommer Takeda til at råde over Envoys unikke bacTRAP-teknologi, som kombinerer innovativ genteknologi med molekylær biologi til at udtrække proteinproducerende komponenter fra bestemte celler.

Stort potentiale

Teknologien er især brugbar i hjernen, hvor der findes mange hundrede celletyper, som kan bruges i terapiområder udenfor centralnervesystemer.

Takeda har været involveret i Envoy siden 2009, hvor virksomhedens venture-arm investerede i biotekfirmaet.

”Siden vores investering i 2009 har det stået klart for os, at Envoys videnskabelige ekspertise kombineret med deres vision for brugen af bacTRAP-teknologien udviser stort potentiale i forhold til at skabe og udforske højst innovative mål indenfor en række terapiområder,” siger Paul Chapman, som er leder af afdelingen for medicinsk forskning i Takeda, ifølge hjemmesiden.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier