MedWatch

Biotekselskab udvider samarbejde med Merck

Det amerikanske biotekselskab Lycera udvider nu en tidligere samarbejdsaftale med medicinalgiganten Merck. Aftalen kan indbringe Lycera flere milliarder.

Foto: Merck Serono/PR

Biotekvirksomheden Lycera har udvidet et eksisterende partnerskab med storaktøren Merck. Det skriver Lycera i en pressemeddelelse.

Samarbejdet kommer til at omhandle udviklingen af småmolekylære terapier til behandling af en række forskellige autoimmune sygdomme baseret på Lyceras teknologi, og det bygger videre på en aftale fra 2011 mellem de to selskaber.

”Vi er ovenud lykkelige for at udvide vores samarbejde med Merck, som bygger på den kultur af videnskabelig kvalitet, der hersker i begge virksomheder,” siger Kathleen M. Metters, som er præsident og adm. direktør for Lycera.

Ifølge den nye aftale modtager biotekvirksomheden en up-front betaling, samt forskningsmidler, og man kan samtidig se frem til at modtage mere end 1,66 mia. kroner i F&U-, regulatorisk- og kommercielt-relaterede milepælsbetalinger.

Merck er ansvarlige for klinisk udvikling og får de globale markedsførings- og kommercialiseringsrettigheder til alle produkter, der udvikles som følge af samarbejdet. Lycera er berettiget til royaltybetalinger og udvikings- og salgsmilepæle af det globale salg af eventuelle produkter.

Merck: Fjerde kvartal 2012 et nøk bedre end ventet 

Merck-direktør sætter fortsat sin lid til ”god” kolesterol 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier