MedWatch

Merck-direktør sætter fortsat sin lid til ”god” kolesterol

På trods af alvorlige problemer for Mercks kolesterolmedicin, Tredaptive, har virksomhedens direktør ikke tænkt sig at opgive denne type medicin, som øger koncentrationen af den såkaldt ”gode” HDL-kolesterol.

Foto: Merck Serono/PR

Tidligere på måneden kom det frem at Mercks kolesterolmedicin, Tredaptive, som var blevet godkendt i 2008 og blev markedsført i mere end 70 lande, havde fejlet i et klinisk studie og derfor måtte trækkes fra markedet.

Det skete, efter at andre HDL-kolesterol-øgende midler fra Pfizer og Roche – som dog virkede på en anden måde en Tredaptive – havde fejlet i kliniske forsøg. Men de mange problemer for netop denne type kolesterolmedicin langt fra har taget modet fra Mercks adm. direktør, Ken Frazier.

Ingen klare beviser

I et interview med Reuters afslører han, at virksomheden fortsat vil forske i mulighederne for at hæve den gode HDL-kolesterol, selvom der endnu ikke er klare beviser for en effekt.

”Tredaptive-fiaskoen er endnu et bevis for de folk, som siger, at HDL-forøgelse ikke har bevist sig selv,” siger han og tilføjer:

”Men jeg mener på ingen måde, at spørgsmålet om HDL-forøgelse som en positiv faktor for den kardiovaskulære sundhed er blevet besvaret.”

Endnu et middel under udvikling

Merck har pt. endnu et lægemiddel under udvikling, som er rettet mod at øge den gode kolesterol. Dette lægemiddel med navnet anacetrapib tilhører den samme klasse som de skrinlagte midler torcetrapib og dalcetrapic fra henholdsvis Pfizer og Roche.

Men direktøren mener, at man har en fordel over disse midler, da anacetrapib ikke er forbundet med nær så mange negative bivirkninger og også er i stand til at nedsætte den ”dårlige” kolesterol, og han udtaler til Reuters, at det er ”et eksperiment som er værd at foretage”.

Også medicinalvirksomheden Eli Lilly udvikler et lægemiddel, evacetrapib, som tilhører den samme klasse.

 Professor efterlyser lægemidler mod grusomt kolesterol 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier