MedWatch

Merck fjerner kolesterolmedicin fra markedet

Et nyt studie viser, at en kolesterolmedicin fra medicinalgiganten Merck ikke er mere effektiv end andre såkaldte statiner på markedet. Derimod øger lægemidlet risikoen for alvorlige bivirkninger.

Foto: Merck Serono/PR

Mercks kolesterolmedicin, Tredaptive, som blev godkendt i Europa i 2008, bliver pt. markedsført i 70 forskellige lande, men nu ser det alligevel ud til, at lægemidlet har slået fejl. Det skriver PMLive.

Et nyt studie med navnet HPS2-THRIVE har nemlig vist, at behandling med Tredaptive i kombination med almindelig statin-terapi ikke førte til en nedsat risiko for at udvikle hjerteproblemer. Til gengæld havde patienterne i studiet en større risiko for at udvikle en række ikke-dødelige bivirkninger, såsom lymfesygdomme, mave-tarm lidelser og infektioner.

Ifølge PMLive bliver Tredaptive allerede kigget efter i sømmene af det Europæiske lægemiddelsagentur (EMA), og Merck siger, at man vil samarbejde med myndighederne i de 70 lande, hvor midlet markedsføres, om at implementere tilbagetrækningen. Læger rådes til at holde op med at ordinere medicinen, som også kendes under navnene Pelzont, Trevaclyn og Cordaptive, oplyser mediet.

Tilbagetrækningen af Tredaptive er blot det seneste i en række af problemer for denne type lægemidler, hvor hverken Roches dalcetrapib eller Pfizers torcetrapib formåede at komme forbi klinisk fase 3.

 Merck satser på to medicingodkendelser næste år

 Mercks kolesterolmiddel undersøges 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier