Merck: Fjerde kvartal 2012 et nøk bedre end ventet

Den amerikanske storspiller er på vej med en stribe godkendelsesansøgninger
Foto: Merck Serono/PR
Foto: Merck Serono/PR
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske medicinalgigant Merck kom igennem fjerde kvart et nøk bedre, end analytikerne havde ventet. Indtjeningen per aktie blev i fjerde kvartal 83 cent, hvor analytikerne ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde ventet 81 cent per aktie.

Medicinsalget løb i fjerde kvartal op i 10,1 mia. dollar, mens det samlede salg i kvartalet landede på 11,7 mia. dollar. På sidstnævnte post havde analytikerne ifølge Bloombergs opgørelse ventet 11,5 mia. dollar. Merck vurderer desuden selv, at kursreguleringer har haft en negativ effekt for kvartalsregnskabs omsætning på cirka 2 pct.

Mercks DPP4-hæmmer, Januvia, der er til behandling af diabetes, solgte for 1,13 mia. dollar - en stykke under analytikerforventningen på 1,38 mia. dollar, skriver Bloomberg.

Koncernen melder desuden, at den er på vej med godkendelsesansøgninger til fem nye produkter i 2013, og for det nye år venter koncernen en indtjening per aktie på 3,6-3,7 dollar. Analytikerne estimerer en indtjening per aktie i 2013 på 3,69 dollar.

Merck venter desuden, at omsætningen i 2013 bliver "tæt på 2012-niveauet ved fast valutakurser", og at omsætningen i 2013 kan blive negativt påvirket med 1-2 pct. ved de nuværende valutakurser.

FDA godkender håndkøbsmedicin mod inkontinens 

Merck-direktør sætter fortsat sin lid til ”god” kolesterol 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også