MedWatch

Nordea: Novo-fald er købsmulighed

Nordea sewr faldet i Novo Nordisk-aktien som en langsigtet købsmulighed. På kort sigt er aktien dog mere usikker.

Nordea er fortsat mere end lun på Novo-aktien, der får anbefalingen "stærkt køb" og ses som en "sjælden god købsmulighed" efter mandagens kursdyk.

Den amerikanske lægemiddelstyrelses krav om yderligere hjerte-kar-data, før det kan komme på tale at godkende Novos langtidsvirkende insulin, Tresiba, ventes at forsinke en lancering indtil 2016. Det koster samtidig på Nordeas omsætnings- og indtjeningsforventninger til Novo Nordisk i de kommende år, men banken spår fortsat høj vækst.

"Vi ser kursfaldet som en god langsigtet købsmulighed. Væksthistorien i Novo Nordisk er fortsat intakt og med mange kursdrivere tilbage i 2013 som fx fase 3-data for Victoza mod fedme i 1. kvartal, ser vi stadig et langsigtet godt stigningspotentiale i Danmarks største selskab, skriver Nordea i sin morgenrapport.

Banken har sænket sit kursmål for Novo-aktien til 1220 kr. fra 1280 kr. Til sammenligning handler Novo Nordisk tirsdag i 940 kr. efter et plus på 1,2 pct. Mandag faldt aktien 13 pct.

Generelt vurderer Nordea, at Novo-aktien går en urolig tid i møde

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier