MedWatch

FDA haste-godkender nyt kræftmiddel

Et potentielt blockbuster-middel mod kræftsygdommen myelomatose er netop blevet godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder. Firmaet bag har opnået en fremskyndet godkendelse af midlet.

Foto: Colourbox

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har godkendt et nyt lægemiddel fra Celgene Biopharmaceuticals mod den sjældne, men yderst alvorlige, knoglemarvskræftsygdom, myelomatose. Det fremgår af en pressemeddelelse fra virksomheden.

Medicinen, som kendes under det generiske navn pomalidomide, men bliver markedsført under navnet Pomalyst, er godkendt til behandling af patienter, som ikke har opnået nogen effekt fra andre behandlinger af sygdommen. Det drejer sig bl.a. om Celgenes egen Revlimid, samt Velcade fra japanske Takeda, skriver Bloomberg i forbindelse med nyheden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier