MedWatch

Lovende data for knoglemarvskræftmiddel

Den amerikanske biotekvirksomhed Celgene har præsenteret lovende data for et lægemiddel mod knoglemarvskræft. Også danske Genmab har et middel mod sygdommen under klinisk udvikling.

Foto: Colourbox

Den amerikanske biotekvirksomhed Celgene har taget et stort skridt mod godkendelse af virksomhedens lægemiddel pomalidomide mod knoglemarvskræft, efter midlet har opfyldt både primære og sekundære end-points i et nyligt overstået fase 3-studie. Det skriver FierceBiotech.

Virksomheden håber, at de ”statistisk signifikante og klinisk betydningsfulde” resultater af studiet kan føre til godkendelse af lægemidlet til patienter, som ikke reagerer på andre behandlinger – såkaldt 2. linje-behandling.

Godkendelse af produktet vil ifølge FierceBiotech gøre, at pomalidomide kan bruges som opfølgende behandling til patienter, som ikke længere reagerer på behandling med andre lægemidler, såsom Velcade og Celgenes egen blockbuster Revlimid.

Danskere med i feltet

Også den danske biotekvirksomhed Genmab er repræsenteret på det amerikanske marked for medicin mod knoglemarvskræft.

I slutningen af august kunne Medwatch berette om en lukrativ samarbejdsaftale, som biotekvirksomheden havde indgået med medicinalgiganten Johnson & Johnsons datterselskab Janssen Pharmaceuticals.

Aftalen, som har potentiale til at indbringe danskerne mere end en milliard dollar i milepælsbetalinger, omhandler Genmabs lægemiddel daratumumab mod netop knoglemarvskræft, som er i fase 2 af klinisk udvikling.

Da Celgenes lægemiddel er en 2. linje-behandling, er det dog ikke umiddelbart noget, som kan forventes at få den store betydning for Genmabs muligheder på markedet.

Celgene har allerede indsendt en ansøgning om markedføringsgodkendelse for pomalidomide til de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA, som vil træffe en beslutning senest d. 10. februar næste år.

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier