Amerikanske myndigheder godkender Genmab-aftale

Konkurrencemyndighederne i USA har godkendt Genmabs aftale om udviklingen af Daratumumab.
Foto: Genmab/PR
Foto: Genmab/PR
Ritzau Finans

Biotekselskabet Genmab har fået godkendt aftalen med Janssen om Daratumumab. Det oplyste selskabet sent fredag.

"Den globale licensaftale for Daratumumab med Janssen Biotech, Inc., hørende til Janssen Pharmaceutical Companies under Johnson & Johnson, er blevet godkendt af de amerikanske konkurrencemyndigheder (Federal Trade Commission) og det amerikanske justitsministeriums antitrust afdeling i henhold til Hart-Scott Rodino loven," oplyser selskabet.

Det indebærer, at licensaftalen nu er trådt i kraft.

Læs også: Genmab indgår milliardaftale med gigant

Der er i forbindelse med licensaftalen udarbejdet et prospekt for en rettet emission med detaljer omkring udstedelsen af nye Genmab-aktier til Johnson & Johnson Development Corporation. Det er indsendt til Finanstilsynet, der skal godkende den

Når den er godkendt vil de nye Genmab aktier blive registreret hos Erhvervsstyrelsen via en kapitalforhøjelse i Genmab, og derefter vil de nye aktier blive optaget og noteret til handel på børsen i København.

Genmab indgik 30. august aftale om udlicensiering af Daratumumab til Janssen Biotech hørende til Janssen Pharmaceutical Companies under Johnson & Johnson.

Aftalen sikrede Genmab en upfrontbetaling på 55 mio. dollar. Samlet er den potentielle værdi af aftalen inklusive upfrontbetalingen, en aktieinvestering og milestones på over 1,1 mia. dollar. Johnson & Johnson Development Corporation investerer 475 mio. kr. (ca. USD 80 mio.) i nye Genmab-aktier

Biotekkoncernen indgik i henholdsvis juni og juli indgik to partneraftaler med Novartis og Janssen om udvikling af antistoffer baseret på sin duobody-teknologi, hvilket førte til en opjustering af forventningerne til en omsætning på 375-400 mio. kr. i 2012 mod tidligere 350-375 mio. kr. Forventningerne til driftsunderskuddet for de fortsættende aktiviteter blev endvidere hævet til 200-250 mio. kr. fra tidligere 225-275 mio. kr.

Efter aftalen med Janssen om Daratumumab blev der opjusteret endnu en gang, nu til en omsætning på 435-460 mio. kr. og et driftsunderskud af fortsættende aktiviteter på 140-190 mio. kr.

 Genmab blander sig i verdenstoppen med licensaftale

 Genmab-direktør: Janssen er drømmepartner

 Genmab-analytiker: Det er en fremragende aftale

 Storinvestor: Millardaftaler genskaber ikke biotek-tillid 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også