FDA godkender kopi-version af kræftmedicin fra J&J

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har godkendt en generisk udgave af et kræftlægemiddel, som de seneste år har været noget af en mangelvare i USA.

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har givet grønt lys til en såkaldt generisk kopi af kræftmedicinen Doxil fra Johnson & Johnson. Det skriver Reuters.

Den nye kopimedicin, som er kendt under det generiske navn doxorubicin HCI liposome injection, er udviklet af Sun Pharma Global – et datterselskab til det indiske selskab Sun Pharmaceutical Industries.

Doxil blev godkendt til det amerikanske marked i 1995 og bruges til behandling af æggestokkræft, den AIDS-relaterede kræftsygdom Kaposis sarkom og knoglemarvskræftsygdommen myelomatose.

Siden medicinen blev godkendt, har der ikke været andre versioner af lægemidlet tilgængeligt, og den nye kopimedicin bliver dermed det første af sin slags, hvilket er en yderst god nyhed for tusindvis af patienter, skriver Reuters.

Der har nemlig været stor mangel på medicinen, siden Ben Venue Laboratories – en underafdeling af Boehringer Ingelheim som fremstillede lægemidlet – indstillede produktionen i november 2011 pga. problemer med kvalitetskontrollen.

 Lappeløsning skal afhjælpe kræftmiddelmangel 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også