MedWatch

FDA godkender kopi-version af kræftmedicin fra J&J

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har godkendt en generisk udgave af et kræftlægemiddel, som de seneste år har været noget af en mangelvare i USA.

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har givet grønt lys til en såkaldt generisk kopi af kræftmedicinen Doxil fra Johnson & Johnson. Det skriver Reuters.

Den nye kopimedicin, som er kendt under det generiske navn doxorubicin HCI liposome injection, er udviklet af Sun Pharma Global – et datterselskab til det indiske selskab Sun Pharmaceutical Industries.

Doxil blev godkendt til det amerikanske marked i 1995 og bruges til behandling af æggestokkræft, den AIDS-relaterede kræftsygdom Kaposis sarkom og knoglemarvskræftsygdommen myelomatose.

Siden medicinen blev godkendt, har der ikke været andre versioner af lægemidlet tilgængeligt, og den nye kopimedicin bliver dermed det første af sin slags, hvilket er en yderst god nyhed for tusindvis af patienter, skriver Reuters.

Der har nemlig været stor mangel på medicinen, siden Ben Venue Laboratories – en underafdeling af Boehringer Ingelheim som fremstillede lægemidlet – indstillede produktionen i november 2011 pga. problemer med kvalitetskontrollen.

 Lappeløsning skal afhjælpe kræftmiddelmangel 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier