Kopi af Lundbeck-bestseller får FDA-godkendelse

De amerikanske myndigheder har godkendt den første generiske version af Lundbecks storsællert Lexapro.
Foto: Lundbeck/PR
Foto: Lundbeck/PR

Det israelsk baserede medicinalselskab Teva har som det første selskab opnået amerikansk markedsføringstilladelse af en generisk version af Lundbeck-produktet Lexapro, der i Europa markedsføres under navnet Cipralex.

Den generiske antidepressiv bliver markedsført under navnet escitalopram i 5, 10 og 20 mg. Og ifølge de amerikanske myndigheder er den tilhørende lavere pris nødvendig.

"Denne medicin er meget brugt af folk, der skal håndtere deres tilstand over tid, så det er vigtigt at have overkommelige behandlingsmuligheder," udtaler doktor Janet Woodcock, direktør for FDA Center for Drug Evaluation and Research.

180 dages eksklusivitet

Teva har fået en 180-dages eksklusivitetsperiode, hvilket betyder, at FDA ikke kan godkende andre generiske versioner inden udgangen af denne periode.

Lundbeck har dog "snydt" Teva for eksklusiviteten ved at give en anden kopiproducent, Alpharma, lov at komme på markedet 14 dage før det formelle patentudløb. Det er Lundbeck, der har leveret det aktive Lexapro-stof til Alpharma, så Valby-virksomheden får altså også lidt ud af aftalen.

Tidligere har Lundbecks pressechef, Mads Kronborg, udtalt, at man regner med, at Lexapro-omsætningen på det amerikanske marked vil falde fra 2,5 mia. kr. i 2011 til 5-700 mio. kr. i 2012, som følge af patentudløbet.

Lykkepille laver ulykker

Optakt til Lundbeck-regnskab: Lexapro-indtægter klinger af 

Rekordår for skifte til kopimedicin

Lundbeck bebuder rekordstore investeringer i 2012 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også