GSK overgår bundlinjeforventninger

Den britiske medicinalkæmpe overgår forventningerne på bundlinjen, selv om man dog må indkassere et fald i både omsætning og resultat.
Af Ritzau Finans & STEFAN SINGH KAILAY

Medicinalselskabet Glaxosmithkline kommer ud af fjerde kvartal med en kerneindtjening pr. aktie på 32,6 pence, hvor der var ventet 30,9 pence ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Selskabet venter en vækst i kerneindtjeningen på 3-4 pct. i 2013. I 2012 samlet set var der dog tale om et fald på 5 pct. i forhold til 2011.

Omsætningen landede på 6,8 mia. pund i fjerde kvartal, hvilket var som ventet, og 3 pct. mindre end i samme periode sidste år. For hele året endte omsætningen 26,4 mia. pund, hvilket også er 3 pct. end i 2011.

"Et svagere end forventet salg fra vores europæiske forretning (-7 pct.) har klar negativ indflydelse på resultatet opnået i 2012," skriver selskabet i regnskabsmeddelelsen.

GSK oplyser, at man gjorde F&U-mæssige fremskridt i årets løb.

"Vi har i øjeblikket seks centrale nye produkter i regulatorisk gennemgang og forventer fase 3-data på 14 aktiver i 2013/14. I løbet af de næste tre år, har GSK potentiale til at lancere omkring 15 nye produkter globalt. Vi er overbeviste om, at vi kan opretholde dette niveau af produktivitet, og at vi kan levere vores langsigtede mål om at forbedre F&U-afkastet, så det vender tilbage til omkring 14 pct.," skriver medicinalselskabet således.

 Stigende Arzerra-salg giver millioner til Genmab

 GSK når ny milepæl med Victoza-konkurrent

 GSK smider penge i ny venturefond 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også