MedWatch

GSK overgår bundlinjeforventninger

Den britiske medicinalkæmpe overgår forventningerne på bundlinjen, selv om man dog må indkassere et fald i både omsætning og resultat.

Medicinalselskabet Glaxosmithkline kommer ud af fjerde kvartal med en kerneindtjening pr. aktie på 32,6 pence, hvor der var ventet 30,9 pence ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Selskabet venter en vækst i kerneindtjeningen på 3-4 pct. i 2013. I 2012 samlet set var der dog tale om et fald på 5 pct. i forhold til 2011.

Omsætningen landede på 6,8 mia. pund i fjerde kvartal, hvilket var som ventet, og 3 pct. mindre end i samme periode sidste år. For hele året endte omsætningen 26,4 mia. pund, hvilket også er 3 pct. end i 2011.

"Et svagere end forventet salg fra vores europæiske forretning (-7 pct.) har klar negativ indflydelse på resultatet opnået i 2012," skriver selskabet i regnskabsmeddelelsen.

GSK oplyser, at man gjorde F&U-mæssige fremskridt i årets løb.

"Vi har i øjeblikket seks centrale nye produkter i regulatorisk gennemgang og forventer fase 3-data på 14 aktiver i 2013/14. I løbet af de næste tre år, har GSK potentiale til at lancere omkring 15 nye produkter globalt. Vi er overbeviste om, at vi kan opretholde dette niveau af produktivitet, og at vi kan levere vores langsigtede mål om at forbedre F&U-afkastet, så det vender tilbage til omkring 14 pct.," skriver medicinalselskabet således.

 Stigende Arzerra-salg giver millioner til Genmab

 GSK når ny milepæl med Victoza-konkurrent

 GSK smider penge i ny venturefond 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier