MedWatch

Novo i krig mod kopier

Novo Nordisk har en slagmark af retssager i gang for at forsvare sig mod tabletkopier. Indtil videre er det lykkedes at fastholde et milliardsalg.

Foto: LIND OLE

Det kan komme til at koste Novo Nordisk dyrt i sidste ende, men indtil videre går det godt. Det er lykkedes at fastholde en indtægt på 2,8 mia. kr. på diabetesmedicin på tabletter, selv om kopierne banker på døren.

!Allerede da Novo kom med forventningerne til 2010, advarede de om, at der måske ville komme kopikonkurrence mod Prandin. Men indtil videre er det lykkedes at fastholde indtjeningen. Hvert kvartal de beholder indtjening på området, er jo penge tjent," siger aktieanalytiker Rune Majlund Dahl fra DNB i London.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier