MedWatch

Amerikanere arbejder på månedlig migræne-sprøjte

Det amerikanske firma Alder laver forsøg med en månedlig sprøjte, der skal forhindre migræne. 

Foto: Colourbox

Der kan måske være godt nyt på vej for den halve million danskere, der lider af regelmæssig migræne.

Det amerikanske biofarma-selskab Alder afprøver ifølge nyhedssitet Xconomy nemlig et nyt lægemiddel, der skal kunne forhindre migræne, inden smerten sætter ind.

Alder udførte sidste år kliniske tests med 96 patienter, som viste, at en månedlig indsprøjtning af en dosis af selskabets udviklede antistof var både sikker og effektiv.

Enormt potentiale

Resultatet har fået Alder til i år at igangsætte et placebo-kontrolleret studie af 160 patienter, som skal skabe interesse blandt investorer, og som skal være afsluttet ved slutningen af året.

Xconomy skriver, at skulle det lykkes Alder at fremstille et lægemiddel med længevarende effekt er der et enormt kommercielt potentiale, som mange andre virksomheder også forsøger at få del af.

New York Times skriver således, at Allergan i denne uge spenderede en milliard dollar på at købe selskabet MAP Pharmaceuticals, der står bag et migræne-produkt, der i sidste år blev afvist af de amerikanske myndigheder. Modsat Alders produkt er der her tale om et lægemiddel, der skal inhaleres, og Allergan håber angiveligt på, at FDA vil godkende produktet om et par måneder.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier