MedWatch

Skrinlagt Alzheimersmiddel udvalgt til nyt studie

En lægemiddelkandidat mod Alzheimers fra Eli Lilly er blevet udvalgt til et nyt, amerikansk studie. Kandidaten var ellers blevet lagt på hylden efter, det fejlede i kliniske forsøg i løbet af sommeren 2012.

Foto: Polfoto

Eli Lillys skrinlagte Alzheimersmiddel, solanezumab, formåede ikke at leve op til forventningerne i kliniske studier i løbet af sommeren 2012, og udviklingen af midlet blev derfor sat i bero. Men siden dengang har der været flere tegn på, at det måske alligevel har en fremtid, og nu tager medicinen endnu et skridt mod et comeback.

Gigant indleder nyt Alzheimersstudie

Prominente Alzheimers-midler i banebrydende studie

Nye, lovende data for Eli Lilly’s Alzheimers-medicin

Således skriver FierceBiotech, at solanezumab er blevet udvalgt som det første lægemiddel, der skal undersøges i et nyt, omfattende studie af patienter med mild Alzheimers.

Det er forskere fra Center for Alzheimer Research and Treatment (CART) og Brigham and Women’s Hospital (BWH), der står bag undersøgelsen, og de vil efter planen undersøge en række lægemidler, som nedsætter koncentrationen af amyloid, og deres indvirkning på ældre med tidlige symptomer på sygdommen.

Kun mod tidlige tilfælde

Ophobningen af amyloid menes at være en væsentlig årsag til Alzheimers, men kliniske studier har haft svært ved at påvise en effekt af amyloid-nedsættende midler som solanezumab på patienter med sygdommen. Mange forskere er dog stadig overbeviste om, at disse lægemidler kan hjælpe præsymptomatiske patienter.

Reisa Sperling, som skal stå i spidsen for det nye studie, siger i en pressemeddelelse, at man nøje har overvejet en række lovende anti-amyloid-behandlinger, men at Eli Lillys middel viste sig som det bedste valg.

”Solanezumab har en god sikkerhedsprofil, og vi blev overbevist af beviserne for en moderat klinisk effekt i patienter med mild Alzheimers i fase 3-forsøgene,” udtaler Reisa Sperling og tilføjer:

”Vores tro på solanezumab voksede efter resultaterne blev bekræftet af en uafhængig, akademisk analyse fra ADCS (Alzheimer’s Disease Cooperative Study, red.) i starten af oktober.”

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier