MedWatch

Gigant indleder nyt Alzheimersstudie

Et stort amerikanske medicinalselskab indleder et nyt fase 3-studie, efter det første studie slog fejl.

Foto: BAANER RASMUS

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly vil senest i tredje kvartal 2013 starte et nyt fase 3 studie med Alzheimers-medicinen Solanezumab, rapporterer Bloomberg News. Beslutningen er truffet i samråd med lægemiddelmyndigheder i Europa, USA og Canada, efter at Eli Lilly tidligere i år måtte konstatere, at et fase 3 studie med medicinen var slået fejl. Analyser af de afsluttende fase 3-studier tegner dog så lovende, at Eli Lilly fortsat håber at lykkes med midlet.

Det nye studie vil blive gennemført i patienter med mild Alzheimers sygdom.

Herhjemme har Lundbeck i maj annonceret positive fase 2 resultater for sit Alzheimershåb, LU AE58054, og selskabet leder efter en partner til de 1 mia. kr. dyre fase 3-studier.

I sidste uge meddelte Eli Lilly at selskabet havde fundet en måde, hvorpå det kunne fjerne plak i hjerne på mus med Alzheimers. Den behandlingen ventes dog først i kliniske forsøg om et års tid.

Eli Lilly satser på ny Alzheimers-medicin 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier