Lundbeck i fase 3 med Alzheimersmiddel

I midten af 2013 vil Lundbeck begynde fase 3-studier med et af selskabets lægemiddelkandidater mod Alzheimers. I første omgang er der ikke nogen partner på projektet.
Af Ritzau Finans

Lundbeck vil begynde fase 3-studier med lægemiddelkandidaten AE58054 til behandling af Alzheimer's i midten af 2013, og det vil ske uden en partner. Det skriver Bloomberg News.

Læs også: Lundbeck: Udmeldingen er lidt misforstået

Lundbeck vil muligvis på et senere tidspunkt finde en partner til midlet, fremgår det af nyhedsbureauet.

Tidspunktet for igangsættelsen af det afsluttede kliniske program for AE58054 er en præcisering i forhold regnskabet for tredje kvartal, da Lundbeck forudså, at programmet ville blive igangsat i 2013.

AE58054, der er Lundbecks nye skud på mål i forhold til at behandle patienter med Alzheimer's, opnåede tidligere i år positive data i et fase 2-studie.

Partner skal have indsigt i sygdommen

Mandag indstillede det amerikanske selskab Bristol-Myers Squibb udviklingen af en ny Alzheimers-medicin, efter at Pfizer og Janssen Pharmaceuticals tidligere på året stoppede fase 3-udviklingsprogrammet for deres Alzheimers-middel Bapineuzumab.

I august udtalte Lundbecks topchef, Ulf Wiinberg, på en telekonference, at meldingen fra Pfizer og Janssen Pharmaceuticals havde medvirket til at øge interessen fra potentielle partnere for AE58054.

Dengang sagde Ulf Wiinberg, at Lundbeck i valget af partner ville lægge vægt på, at partneren skal have indsigt i sygdommen og derved fungere som en god udviklingspartner til de afsluttende fase 3-studier.

Ønskepartneren skal desuden kunne markedsføre midlet over for de praktiserende læger i USA, lød det dengang fra Ulf Wiinberg, der selvsagt også lagde vægt på, at aftalen skulle være finansiel god.

 Nyt liv til Lundbeckpartners Alzheimersmedicin

 Lundbeck skrinlægger Alzheimers-kombination

 Sydbank tror fortsat på Alzheimers-succes hos Lundbeck 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også