FDA-panel anbefaler diabetes-middel trods skepsis

På trods af bekymringer omkring sikkerheden har de amerikanske sundhedsmyndigheders rådgivende panel anbefalet at godkende et nyt diabetesmiddel.
Foto: colourbox
Foto: colourbox

Medicinalkoncernen Johnson & Johnson har fået anledning til at juble, efter at FDA’s rådgivende panel har sagt god for selskabets eksperimenterende diabetes-medicin canaglifozin, skriver Bloomberg.

Anbefalingen (en 10-5 afstemning) kommer nemlig trods advarsler om højere hjerterisici for patienter, der bliver behandlet med canaglifozin.

Canaglifozin  er en pille, som skal tages en gang om dagen, og som udskiller sukker i urinen, efter det er filtreret fra blodet af nyrerne. Behandlingen er en del af den nye generation af diabetesmidler, SGLT2-hæmmere, som skulle have færre bivirkninger end de diabetesbehandlinger, der er på markedet i dag. Eksempelvis lavt blodsukker og risikoen for at tage ekstra kilo på.

Eli Lilly og Boehringer Ingelheim planlægger at indsende ansøgningen for deres SGLT2-hæmmer empagliflozin i år.

Bristol-Myers og AstraZeneca arbejder på at adressere FDA’ bekymringer ved deres SGLT2-hæmmer dapagliflozin, efter at FDA efterlyste flere data.

 

FDA-kritik af diabetesmiddel kan give problemer for J&J 

Lilly generhverver fulde rettigheder til insulinhåb 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også