MedWatch

FDA-panel anbefaler diabetes-middel trods skepsis

På trods af bekymringer omkring sikkerheden har de amerikanske sundhedsmyndigheders rådgivende panel anbefalet at godkende et nyt diabetesmiddel.

Foto: colourbox

Medicinalkoncernen Johnson & Johnson har fået anledning til at juble, efter at FDA’s rådgivende panel har sagt god for selskabets eksperimenterende diabetes-medicin canaglifozin, skriver Bloomberg.

Anbefalingen (en 10-5 afstemning) kommer nemlig trods advarsler om højere hjerterisici for patienter, der bliver behandlet med canaglifozin.

Canaglifozin  er en pille, som skal tages en gang om dagen, og som udskiller sukker i urinen, efter det er filtreret fra blodet af nyrerne. Behandlingen er en del af den nye generation af diabetesmidler, SGLT2-hæmmere, som skulle have færre bivirkninger end de diabetesbehandlinger, der er på markedet i dag. Eksempelvis lavt blodsukker og risikoen for at tage ekstra kilo på.

Eli Lilly og Boehringer Ingelheim planlægger at indsende ansøgningen for deres SGLT2-hæmmer empagliflozin i år.

Bristol-Myers og AstraZeneca arbejder på at adressere FDA’ bekymringer ved deres SGLT2-hæmmer dapagliflozin, efter at FDA efterlyste flere data.

 

FDA-kritik af diabetesmiddel kan give problemer for J&J 

Lilly generhverver fulde rettigheder til insulinhåb 

 

 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier