MedWatch

FDA-kritik af diabetesmiddel kan give problemer for J&J

Efter en gennemgang af data fra et klinisk studie har FDA fundet en øget risiko for hjerteproblemer ved brug af en ny type diabetesmedicin fra Johnson & Johnson. Det kan give problemer for virksomheden, som kæmper med andre store medicinalselskaber om at nå markedet først.

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har netop gennemgået et klinisk studie af Johnson & Johnsons lovende diabeteskandidat, canagliflozin, og fundet frem til, at midlet medfører en øget risiko for hjerteproblemer. Det skriver Bloomberg.

FDAs konklusioner er at finde i en rapport, som blev offentliggjort på myndighedernes hjemmeside tirsdag, og her fremgår det også, at et rådgivningspanel under FDA mødes torsdag d. 10. januar for at give sine formelle anbefalinger af midlet til myndighederne. Og det kan i værste fald forsinke markedsføringen af lægemidlet, skriver Bloomberg.

Markedsanalytiker Lawrence Biegelsen siger ifølge mediet, at det ”kan fjerne [midlets] ”first-mover”-fordel” og tilføjer:

”En ”first-to-market” position er en vigtig markedsføringsfordel inden for dette område.”

Positive bivirkninger

Canagliflozin er en såkaldt SGLT2-hæmmer, som virker ved at hæmme SGLT-2-transportproteinets optagelse af glukose i nyrerne, hvorefter sukkeret udskilles via urinen.

En talsmand for Janssen, J&J-datterselskabet, som står bag udviklingen af medicinen, siger til Bloomberg, at tidligere studier har vist, at canagliflozin reducerer både blodtryk og forekomsten af lavt blodsukker og kan føre til vægttab for patienterne.

Samtidig har lægemiddelsklassen også den fordel, at den kan bruges i kombination med andre typer diabetesmedicin.

Populær medicintype

Der er da generelt også høje forventninger til SGLT2-hæmmerne. Således udvikler både Eli Lilly, Boehringer Ingelheim, Bristol-Myers Squibb og AstraZeneca deres egne kandidater inden for medicinklassen.

J&J lå ellers forrest i feltet i det, der ligner et regulært kapløb om at få en SGLT2-hæmmer på markedet først, men den position kan være truet af FDAs udmelding.

 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier