Medico-aktie falder i takt med Roches dalende interesse

Medicinalgiganten Roche har tilsyneladende mistet interessen for medicovirksomheden Illumina, som man har forsøgt at overtage i løbet af det seneste år. Det har fået sidstnævntes aktie til at falde drastisk.
Foto: Roche/PR
Foto: Roche/PR

Det amerikanske medicoselskab Illumina, som fremstiller DNA-sekventeringsudstyr, har oplevet det største fald for sin aktie i 15 måneder, efter at det kom frem, at medicinalgiganten Roche har mistet interessen i et opkøb af virksomheden. Det skriver Bloomberg.

Allerede for et år siden meddelte den schweiziske producent af kræftlægemidler, at man havde indgivet et bud på 5,7 mia. dollars i en såkaldt fjendtlig overtagelse af Illumina. Men det blev pure afvist af medicoselskabet.

I marts 2012 forhøjede Roche derfor buddet med 15 pct. til 6,5 mia. dollar, men det lykkedes stadig ikke at overtage firmaet.

Og nu har bestyrelsesformanden i Roche, Franz Humer, ifølge Bloomberg fortalt den schweiziske avis SonntagsZeitung, at ”Illumina helt sikkert er taget af bordet”.

Ikke definitivt

Roche har gentagne gange opfordret Illumina til dialog, og på trods af bestyrelsesformandens bombastiske udtalelse, er det da heller ikke sikkert, at schweizerne helt har opgivet DNA-virksomheden. I hvert fald siger analytikeren Ross Muken ifølge Bloomberg:

”Vi mener ikke, at det her udelukker, at Roche vil vende tilbage til Illumina som et opkøbsmål i fremtiden, og det gør ikke virksomheden mindre attraktiv som et potentielt M&A-mål”.

Illuminas aktie faldt med 7,1 pct. på børsen i New York i går, efter nyheden om Roches dalende interesse kom frem.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også