MedWatch

Diabetesforeningen: Hjælpemiddeludbud er for ringe

Kommunerne er ikke gode nok til at tilbyde diabetikere de hjælpemidler, som de har krav på, mener Diabetesforeningen.

Hvis diabetikere skal leve et lige så normalt liv som folk uden diagnose, så er der behov for, at kommunerne tilbyder et bredere sortiment af hjælpemidler, end det er tilfældet i dag.

Det mener Diabetesforeningen som i et annoncetillæg til en række aviser kritiserer kommunerne for ikke at gøre det godt nok.

"Alt gøres op i kroner og ører. Det er kommunernes økonomi og ikke de berørte diabetikere, der er i fokus. Konsekvensen er, at diabetikerne har begrænset mulighed for selv at vælge helt almindelige hjælpemidler - med mindre de selv betaler. Som patientforening er vi meget utilfredse med, at kommunernes udbud resulterer i så smalle sortimenter, at det går ud over diabetikerne," siger Signe Hasseriis, der er chef for Diabetesforeningens rådgivning.

I dag er reglerne sådan, at hvis en kommune har valgt én leverandør af hjælpemidler, og diabetikeren ønsker et hjælpemiddel fra en anden leverandør, så skal patienten selv betale forskellen i pris mellem de to leverandører. Det kan dog blive til hele prisen, hvis den valgte leverandør ikke fører hjælpemidlet, som en del af sortimentet.

"Diabetikere er fuldstændigt afhængige af brugervenlige præparater. Smalle sortimenter begrænser diabetikere i at få adgang til produkter, de kender og stoler på, og som opfylder den enkelte diabetikers specifikke behov. Er apparaterne svære at anvende, bruger diabetikerne dem ikke ofte nok, fordi det er besværligt eller ubehageligt. Der skal være færrest muligt forhindringer for at gøre en kronisk sygdom som diabetes til en nemmere del af hverdagen," siger Signe Hasseriis.

Ifølge Diabetesforeningen opstår de smalle sortimenter, fordi kommunerne går sammen om udbudsrunder og herefter vælger én leverandør til alle hjælpemidlerne.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier