MedWatch

Lundbecks skizofrenimiddel til godkendelse i EU

Usikkerhed om sterilt vand har forsinket den amerikanske godkendelsesproces for Lundbecks skizofrenimiddel, men i EU går det efter planen.

Danske Lundbeck har sammen med japanske Otsuka Pharmaceuticals fået accepteret registreringsansøgningen til godkendelse af stoffet aripiprazol hos det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). Det oplyser Lundbeck i en pressemeddelelse.

Stoffet, der bærer det mundrette navn "aripiprazol depotformulering", er en langtidsvirkende dopamin-agonist, og EMA har netop accepteret Lundbecks ansøgning om tilladelse til brug af stoffet som en månedlig injektion. Godkendes aripiprazol depotformulering, vil det bruges til at forebygge tilbagefald hos patienter med skizofreni.

"Langtidsvirkende behandlinger er ved at blive førende i behandlingen af psykiske sygdomme, og jeg glæder mig meget over, at vi nu også har indsendt en ansøgning for dette produkt til godkendelse i Europa. Godkendes aripiprazol depotformulering, vil det tilbyde de kliniske egenskaber fra oral aripiprazol i en formulering, som er tilpasset patienter, som har svært ved konsistent at tage deres medicin," siger Anders Gersel Pedersen, koncerndirektør for forskning og udvikling i Lundbeck.

Aripiprazol er fortsat i gang med godkendelsesprocessen i USA, efter at stoffet blev afvist i første omgang på grund af usikkerhed om en tredjepartsleverandør af sterilt vand.

 FDA-knas æder af Lundbecks forspring til rival

 Analytiker: Erstatningen kommer ikke lige i morgen 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier