MedWatch

FDA-knas æder af Lundbecks forspring til rival

Forspringet til en konkurrent skrumper, efter at Lundbeck og Otsuka Pharmaceutical kan se frem til store forsinkelser i kampen om at komme på markedet med deres skizofrenimiddel.

Foto: PR lundbeck

Lundbeck og selskabets japanske partner Otsuka Pharmaceutical kommer formentlig seks til otte måneder senere på markedet med deres langtidsvirkende version af skizofrenimidlet Aripiprazol, end det oprindeligt var ventet.

Det vurderer analytiker i JPMorgan Chase Cory Kasimov ifølge Fierce Biotech bliver konsekvensen af, at FDA foreløbigt har afvist at godkende midlet på baggrund af mangler hos en tredjepartsleverandør af sterilt vand.

Dermed skrumper Lundbeck og Otsukas forspring til medicinalselskabet Alkermes, der er på vej med et tilsvarende produkt, ALKS 9070, i klinisk fase 3. Forspringet har tidligere været estimeret til et par år.

Hos JPMorgan venter Cory Kasimov nu en lancering fra Lundbeck og Otsuka engang i 2013.

Aripiprazol i pilleform, kendt under navnet Abilify, har længe været en supersællert for Otsuka Pharmaceutical og partneren til den del af Abilify-forretningen, amerikanske Bristol-Myers Squibb. Midlet sælger for omkring 4,5 mia. dollar.

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier