MedWatch

Engelske politikere lægger pengepres på Roche

Engelske politikere lægger pres på Roche for at betale et større milliardbeløb tilbage. Det sker i kølvandet på en debat over hidtil upublicerede studier af selskabets blockbuster og dermed tvivl om lægemidlets lovede effekt.

Foto: Roche/PR

En gruppe engelske folketingspolitikere opfordrer nu Margaret Hodge, formand for the Commons public account committee, at indlede en undersøgelse, der kan afdække spildudgifter til lægemidler, medicinsk udstyr og implantater, som ikke understøttes af den fulde og hele mængde af kliniske data bag produkterne.

Det har sat den schweiziske medicinalkoncern Roche under pres, skriver Financial Times. Opfordringen fra politikerne kommer nemlig i kølvandet på, at Roche har fremlagt alle sine data fra blockbuster-midlet Tamilfu, som bruges mod blandt andet influenza. 

“Roche har gennemført over 123 kliniske forsøg (af Tamiflu, red.), hvor mindst 60 pct. er forblevet upubliceret. Uden al klinisk data kan vi ikke drage faste konklusioner, men det kan helt sikkert ikke være rigtigt, at et medicinalselskab skal modtage 500 mio. pund (4,6 mia. kr., red) af skattebetalernes penge, hvis det tilbageholder information om dets egne produkter,” skrev David Davis, som står i spidsen for gruppen af politikere, til Margaret Hodge.

Roche afviser tvivl

Roche valgte at fremlægge alle dataene fra Tamiflu-forsøgene, efter at de europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, har meddelt, at de planlægger at publicere alle rådata fra alle studier af lægemidler.

Roche siger til den britiske avis, at koncernen helt og holdent står bag virkningen og sikkerheden af Tamiflu og dataene, der undersøtter den.

”Men med henblik på at nå frem til en fredelig løsning,” planlægger Roche at etablere et advisory board af eksperter, der kan gennemse alle dataene fra Tamiflu-forsøgene.

Roche kaster 1,5 milliard efter eget selskab 

Roche opnår gennembrud med kræftmiddel 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier