MedWatch

Diabetespille kan have positiv effekt ved slagtilfælde

Pille fra medicinalselskaberne Eli Lilly og Boehringer viser overraskende resultater i mus.

Foto: Colourbox

Svenske forskere ved Karolinska Instituttet i Sverige har opdaget nye positive virkninger ved diabetes 2-pillen Linagliptin. Studier i mus har vist, at pillen fra medicinalselskaberne Eli Lilly og Boehringer Ingelheim reducerer hjerneskader efter et slagtilfælde.

Det skriver medicalxpress.com.

Type 2-diabetikere har højere risiko for slagtilfælde end gennemsnittet, men forskerne håber også, at pillen kan bruges i behandlingen af andre højrisikogrupper.

Desuden vil forskerne se på, om type 2-diabetikere, der bruger Linagliptin har en bedre prognose efter et slagtilfælde end diabetikere på andre behandlinger.

Mere fra MedWatch

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier