MedWatch

Giganter i offentlig-privat samarbejde

To medicinal-mastodonter er gået sammen med regeringen i Quebec om oprettelsen af et nyt forskningscenter i Montreal. Tiltaget er et forsøg på at tilpasse sig nye vilkår for udviklingen af nye lægemidler.

Foto: Colourbox

Sværvægterne Astrazeneca og Pfizer annoncerede fredag, at de havde indgået et samarbejde med regeringen i den canadiske provins Quebec om oprettelsen af et enormt foskningcenter ved navn Neomed Institute i byen Montreal. Det meddeler den canadiske avis Financial Post.

De tre involverede parter skyder tilsammen 100 mio. dollar i projektet, hvoraf størstedelen kommer fra Astrazeneca. Det nye forskningscenter skal efter planen samle forskere, universitetsfolk og medarbejdere fra medicinalvirksomhederne, samt venture kapitalister under et tag.

”Omkostningerne ved at opdage nye lægemidler bliver ved med at vokse og medicinalvirksomhederne bliver nødt til at tilpasse sig,” siger den nye præsident for instituttet, Max Fehlmann i en pressemeddelelse.

Skiftende forretningsmodel

Virksomhederne oplyser ifølge avisen, at tiltaget er et forsøg på at imødekomme industriens skiftende forretningsmodel for forskning og udvikling, hvor medicinalfirmaer i højere grad end tidligere åbner op for deres F&U-aktiviteter, i stedet for at holde dem inden for virksomhedens fire vægge.

”Vi vil tilbyde ekspertise og finansiering til akademiske laboratorier og tidlige biotek-projekter, og hjælpe dem med at tage nye terapeutiske tilgange til ”human proof of concept”-stadiet,” skriver de involverede parter i pressemeddelelsen.

På det nye center vil der ydermere være sjældent og højst specialiseret laboratorieudstyr, specialdesignet til opdagelsen af molekylebaserede lægemidler, til rådighed.

Medicinalgiganter i nyt samarbejde

GSK løfter sløret for åbenhedsplan

Medicinalgigant i dansk forskningssamarbejde

GlaxoSmithKline giver adgang til forskningsdata 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier