MedWatch

Zealands diabeteshåb anbefalet til godkendelse

Diabetesmidlet Lyxumia, der er udviklet i et samarbejde mellem danske Zealand Pharma og medicinalgiganten Sanofi, er blevet anbefalet til godkendelse af Det Europæiske Lægemiddelagenturs medicinske komité.

Foto: Colourbox

Den den dansk-franske GLP-1-analog til behandling af diabetes, Lyxumia, er kommet et skridt nærmere det europæiske marked. Victoza-konkurrenten er således blevet anbefalet af CHMP, Det Europæiske Lægemiddelagenturs medicinske komité, til godkendelse.

Det blev afgjort på komitéens møde i går aftes og offentliggjort i dag på EMA's hjemmeside. Anbefalingen gælder til én gang daglig dosering til behandling af voksne med type 2-diabetes. Det er blevet bekræftet af både Sanofi og Zealand Pharma.

"Når man ser på markedet og forudsigelserne for de eksisterende produkter, er der masser af plads til et nyt GLP-1-produkt som Lyxumia," har David Solomon tidligere sagt til MedWatch.

Kombination frem for mono

Sydbank-analytikeren Søren Løntoft mener ligeledes, at der er tale om et nyt marked med plads til nye aktører, og det berettiger Lyxumia. Han mener dog stadig, at Victoza er det bedre produkt.

"Vi ser plads til Zealand Pharmas Lyxumia på markedet for GLP-1 midler. Vi vurderer dog samtidig, at Lyxumia som monoterapi ikke umiddelbart ligner en trussel for Novo Nordisks Victoza. Til gengæld ser vi større potentiale i en kombination af Lyxumia og insulin-præparatet Lantus end for Lyxumia som monoterapi (behandling kun med ét middel, red.)," lød det tidligere fra analytikeren, der spår et topsalg i den nedre ende af 4-6 mia. kroner for midlet i monoterapi.

MedWatch følger op på sagen og snakker med både Zealand Pharmas adm. direktør David Solomon, og Lasse R. Petersen, der er Sanofis direktør for Norden & Baltikum.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier