MedWatch

ALK lukker produktionssteder to steder

Som en del af en opdateret strategi planlægger ALK at lukke ned for produktionen to steder. Læs her hvor.

Foto: Alk-Abello/PR

ALK-Abelló planlægger gradvis udfasning og lukning af tre produktionsenheder - to i USA og en i Holland. Samtidig vil produktporteføljen blive strømlinet, så mindre produkter udfases, og de enkelte produktlinjer får større volumen.

Alt i alt ventes effektiviseringerne at indebære omkostninger på 100 mio. kr. fordelt over årene frem til 2016. Besparelserne ventes at løbe op i 100 mio. kr. årligt med fuld virkning fra 2016, og vil også hjælpe ALK-Abelló med at nå sin målsætning om mere end en fordobling af EBITDA-resultatet til mindst 750 mio. kr. allerede i 2015.

"Vi nedlægger to produktionsenheder i USA og samler produktionen på to enheder - en i New York og en i Idaho, hvor vi har vores råmaterialefabrik. Endelig nedlægger vi en hollandsk produktion, som vi overtog i forbindelse med købet af Artu for nogle år siden," forklarer administrerende direktør Jens Bager.

De berørte medarbejdere er adviseret. Omlægningen af produktionen bliver dog ifølge Jens Bager en langsigtet affære og kommer til at foregå over tre år. De kommende år vil regnskaberne derfor indeholde en linje med ekstraordinære restruktureringsomkostninger indeholdende blandt andet fratrædelsesgodtgørelser

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier