MedWatch

Novo Nordisk-aktien i kurshop

Investorerne køber ivrigt op i insulinkæmpens aktier, efter at FDA's ekspertpanel godkendte Novo Nordisks generation af nye insuliner.

Foto: Colourbox

Novo Nordisk-aktien er topscorer i C20-indekset fredag morgen, efter at selskabets nye generation af insuliner, Tresiba og Ryzodeg, fik påstemplet en positiv anbefaling fra et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

C20-indeksets klare sværvægter stiger med 9,4 pct. til 946 kr. fra start, og den bevægelse kan også tydeligt ses på det samlede eliteindeks, der stiger med 4,2 pct. til indeks 493,34.

Eksperterne anbefalede med stemmerne 8 mod 4 en markedsføringsgodkendelse af de to insuliner mod, at Novo Nordisk skal gennemføre et nyt studie af de hjerte-kar-risici, der har været diskuteret i forbindelse med medikamenterne.

Tresiba og Ryzodeg er allerede godkendt til det japanske marked, og insulinerne har ligeledes hentet en positiv anbefaling fra eksperter under de europæiske lægemiddelmyndigheder.

Analytiker: Står nu med det ene ben i det forjættede land 

Overbevisende sejr til Novo efter FDA-afgørelse 

Novo tilbyder at lave nyt Tresiba-studie 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier