MedWatch

Novo tilbyder at lave nyt Tresiba-studie

I forsøget på at få godkendt den nye insulin Tresiba, har Novo Nordisk tilbudt FDA et nyt studie af midlet.

Foto: Novo Nordisk / PR

Torsdag er eksamensdag for den danske medicinalgigant Novo Nordisk, hvis nye langtidsvirkende insulin, Tresiba, testes foran et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der skal give en anbefaling af, hvorvidt medikamentet skal godkendes i USA.

Risici for hjerte-kar-problemer har været diskuteret som et problem for Tresiba, og derfor tilbyder Novo nu at gennemføre et nyt studie af medikamentet. Det fortæller selskabet under mødet i FDA, skriver Bloomberg News.

Novo har angiveligt præsenteret FDA for en foreløbig plan for et sådant studie og vil gennemgå planerne, efter at sundhedsmyndighedernes eksperter er kommet med råd her om, skriver Bloomberg News.

Novo: FDA-møde kan føre til milliarddyre studier 

 FDA-eksperter skal diskutere hjerte-kar-risici

 Novo: Uro op til FDA-godkendelse giver købsmulighed

 Bank: Degludec-godkendelse mindre vigtig på kort sigt

 Analytiker: 50 pct. risiko for Tresiba-forsinkelse

 Novo Nordisk faldt 27 mia. kr. på få timer 

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier