MedWatch

Novo tilbyder at lave nyt Tresiba-studie

I forsøget på at få godkendt den nye insulin Tresiba, har Novo Nordisk tilbudt FDA et nyt studie af midlet.

Foto: Novo Nordisk / PR

Torsdag er eksamensdag for den danske medicinalgigant Novo Nordisk, hvis nye langtidsvirkende insulin, Tresiba, testes foran et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der skal give en anbefaling af, hvorvidt medikamentet skal godkendes i USA.

Risici for hjerte-kar-problemer har været diskuteret som et problem for Tresiba, og derfor tilbyder Novo nu at gennemføre et nyt studie af medikamentet. Det fortæller selskabet under mødet i FDA, skriver Bloomberg News.

Novo har angiveligt præsenteret FDA for en foreløbig plan for et sådant studie og vil gennemgå planerne, efter at sundhedsmyndighedernes eksperter er kommet med råd her om, skriver Bloomberg News.

Novo: FDA-møde kan føre til milliarddyre studier 

 FDA-eksperter skal diskutere hjerte-kar-risici

 Novo: Uro op til FDA-godkendelse giver købsmulighed

 Bank: Degludec-godkendelse mindre vigtig på kort sigt

 Analytiker: 50 pct. risiko for Tresiba-forsinkelse

 Novo Nordisk faldt 27 mia. kr. på få timer 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier