MedWatch

Analytiker: 50 pct. risiko for Tresiba-forsinkelse

Fremlæggelsen af FDA's mødedokumenter har forøget risikoen for en forsinkelse af en godkendelse for Novo Nordisks langtidsvirkende insulin, Tresiba, ifølge Jyske Bank-analytikeren Frank Hørning Andersen.

Foto: Colourbox

Risikoen for en forsinkelse af Tresiba på det vigtige amerikanske marked er øget markant efter fremlæggelsen af FDA's mødedokumenter. Det vurderer Jyske Banks analytiker, Frank Hørning Andersen, i en kommentar onsdag.

Helt præcist tror analytikeren, at risikoen for en udsættelse er øget til 50 pct. fra tidligere 10 pct., og i samme omgang har han onsdag sænket sit kursmål på Novo Nordisk til 954 kr. fra tidligere 1050 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

Skabte panik

Mødedokumenterne blev offentliggjort tirsdag eftermiddag og skabte stor panik i markedet kun to dage før selve mødet.

Først faldt Novo-aktien, for hurtigt at vende rundt og stige 2,5 pct. Kort efter dykkede den dog igen, og dagen endte med et fald på knap 7 pct. til 860 kr. Alt sammen under tung handel, med især udenlandske finanshuse som sælgere.

Forsinkelse på 2-3 år

"Som allerede meddelt vil FDA fokusere på den kardiovaskulære sikkerhed og de påståede fordele i forbindelse med en lavere risiko for hypoglykæmi. Den kardiovaskulære hazard ratio (HR) ser ud til at være højere end FDAs kriterie på >1,8, hvilket vil kræve et studie for kardiovaskulære udfald inden godkendelse. Det ville være negativt for Novo Nordisk og vil sandsynligvis resultere i en forsinkelse af godkendelsen på 2-3 år for Tresiba og Ryzodeg i USA," skriver Frank Hørning Andersen i kommentaren.

Der er dog stor usikkerhed, påpeger han, og anerkender, at Tresiba også sagtens kan blive godkendt i rette tid. Eventuelt med krav om, at Novo skal gennemføre et studie efter godkendelse, der bekræfter sikkerheden.

Novo-aktien tager lidt revanche onsdag og ligger ved 13.45-tiden 3,0 pct. højere i 885,50 kr.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier