Analytiker: 50 pct. risiko for Tresiba-forsinkelse

Fremlæggelsen af FDA's mødedokumenter har forøget risikoen for en forsinkelse af en godkendelse for Novo Nordisks langtidsvirkende insulin, Tresiba, ifølge Jyske Bank-analytikeren Frank Hørning Andersen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Ritzau Finans

Risikoen for en forsinkelse af Tresiba på det vigtige amerikanske marked er øget markant efter fremlæggelsen af FDA's mødedokumenter. Det vurderer Jyske Banks analytiker, Frank Hørning Andersen, i en kommentar onsdag.

Helt præcist tror analytikeren, at risikoen for en udsættelse er øget til 50 pct. fra tidligere 10 pct., og i samme omgang har han onsdag sænket sit kursmål på Novo Nordisk til 954 kr. fra tidligere 1050 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

Skabte panik

Mødedokumenterne blev offentliggjort tirsdag eftermiddag og skabte stor panik i markedet kun to dage før selve mødet.

Først faldt Novo-aktien, for hurtigt at vende rundt og stige 2,5 pct. Kort efter dykkede den dog igen, og dagen endte med et fald på knap 7 pct. til 860 kr. Alt sammen under tung handel, med især udenlandske finanshuse som sælgere.

Forsinkelse på 2-3 år

"Som allerede meddelt vil FDA fokusere på den kardiovaskulære sikkerhed og de påståede fordele i forbindelse med en lavere risiko for hypoglykæmi. Den kardiovaskulære hazard ratio (HR) ser ud til at være højere end FDAs kriterie på >1,8, hvilket vil kræve et studie for kardiovaskulære udfald inden godkendelse. Det ville være negativt for Novo Nordisk og vil sandsynligvis resultere i en forsinkelse af godkendelsen på 2-3 år for Tresiba og Ryzodeg i USA," skriver Frank Hørning Andersen i kommentaren.

Der er dog stor usikkerhed, påpeger han, og anerkender, at Tresiba også sagtens kan blive godkendt i rette tid. Eventuelt med krav om, at Novo skal gennemføre et studie efter godkendelse, der bekræfter sikkerheden.

Novo-aktien tager lidt revanche onsdag og ligger ved 13.45-tiden 3,0 pct. højere i 885,50 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også